Έχω πολλάκις επισημάνει την απουσία αξιόπιστης αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε ομιλίες μου στη Βουλή αλλά και σε διάφορες τοποθετήσεις μου στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Και αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα όταν ένας πόλος εξουσίας αδυνατεί να συνεισφέρει σε ιδέες και προτάσεις, αφού ουσιαστικά δε βοηθάει στην αποτελεσματική λειτουργία του πολιτεύματος.

Με το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, το έλλειμμα αυτό μετατράπηκε σε χυδαιότητα!
Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και την ύστατη ώρα, να κάνει την αυτοκριτική του και να δώσει σαφείς εξηγήσεις, γιατί καθυστερούσε τόσα χρόνια τη δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί να διχάσει στοχοποιώντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – που επί των ημερών της διακυβέρνησής τους, η Χρυσή Αυγή δικάστηκε και καταδικάστηκε.

Αντί να εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας τη βιασύνη με την οποία αντιμετώπισε το θέμα των ποινών στην αναθεώρηση των ποινικών κωδίκων – με αποτέλεσμα τη μη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων καθώς και την απόδοση μειωμένων ποινών στους χρυσαυγίτες -, επιδεικνύουν περισσό θράσος!

Αντί να εξηγήσουν οι κ.κ. Κοντονής και Παρασκευόπουλος τα βαθύτερα κίνητρα για τη θέσπιση αδικαιολόγητων ελαφρυντικών σε εγκληματικές πράξεις, ξιφουλκούν μεταξύ τους και εκ των υστέρων δηλώνουν ότι διαφωνούσαν με αυτά που οι ίδιοι εισηγούνταν ως Υπουργοί Δικαιοσύνης και ψήφιζαν. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί!

Σε ανύποπτο χρόνο ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ραγκούσης είχε γράψει στο twitter: «Ο κ. Τσίπρας θα ξυπνήσει μία μέρα και δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την αθλιότητα που δημιούργησε!» (17 Σεπτεμβρίου 2017). Είχε καταλάβει από τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει στη χυδαιότητα και τον διχασμό.

Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, όμως, είναι ύψιστης σημασίας η ικανή κυβέρνηση αλλά και απολύτως απαραίτητη η αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα ελέγχει την εξουσία και θα παρεμβαίνει με μόνο στόχο το δημόσιο συμφέρον.

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας