Ένας ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται εδώ και καιρό περιμετρικά της Τούμπας… Ένας πόλεμος ανάμεσα στα ακριβοπληρωμένα Goldens Boys του Ιβάν Σαββίδη και στους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τον ρόλο των πρώτων και τους εκθέτουν σε κάθε ευκαιρία. Για τους μυημένους, το… ξέσπασμα του Κυριάκου Κυριάκου δεν αφορά τους δημοσιογράφους, όπως υπέθεσαν οι περισσότεροι.

Αντίθετα, ο Κυριάκος απάντησε έμμεσα στις δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από συνδέσμους. Το περιεχόμενους ήταν καυστικό και άγγιζε τον Κυριάκο Κυριάκο και τους άλλως της συνομοταξίας του, όπως τον Μάκη Γκαγκάτση. Στελέχη που οδηγούν τον Ιβάν από γκάφα σε γκάφα και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς τους και ανησυχούν μήπως τους χάσουν. Γιατί αν ο Σαββίδης αντιληφθεί τη ζημιά που κάνουν τον ΠΑΟΚ, τότε μάλλον θα τους… πετάξει έξω από τα γραφεία της Τούμπας.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Κυριάκου:

«Στη δημοσιογραφική πιάτσα είναι γνωστή η σχεδόν ιώβεια υπομονή που κάνω πριν έρθω σε σύγκρουση και οριστική ρήξη με κάποιον. Ποτέ αιτία της σύγκρουσης ή της ρήξης δεν είναι αν «τα λέει ή τα γράφει καλά», αλλά από το αν είναι straight απέναντί μου ακόμη και στις διαφωνίες. Επί 2,5 χρόνια που η ομάδα δεν έχανε ούτε… με πόλεμο, όλα ήταν μέλι-γάλα.

Στο εξάμηνο μιας μεγάλης προσπάθειας εξορθολογισμού και ανασυγκρότησης, βγήκαν στην επιφάνεια οι γνωστοί εξυπνάκηδες των ερτζιανών για να μας υποδείξουν τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε, πως να συμπεριφερθούμε, να αμφισβητήσουν αν έχουμε το σθένος να βγούμε μπροστά στα δύσκολα, λες και μας είδαν ποτέ να λείπουμε από καμιά μάχη, είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε.

Μετά τη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης αν χρειαστεί θα επανέλθω με ονόματα. Δεν το κάνω γιατί σέβομαι συναδέλφους τους που νιώθουν από ΠΑΟΚ και δεν θέλω να τους πάρει η μπάλα.

Αλλά η υπομονή τελείωσε. Μόλις απαντήσουμε στις ερωτήσεις του κόσμου, κάποιοι δημοσιογράφοι θα πρέπει να απαντήσουν και στις δικές μου δημόσιες ερωτήσεις. Για να κρινόμαστε όλοι, όπως είναι και το δίκαιο.

ΥΓ. Είναι στη φύση της δουλειάς μας, να δεχόμαστε κριτική, πολλές φορές και ισοπεδωτική. Ενίοτε και στοχοποίηση. Ξέρω λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να την αντιμετωπίσεις. Προσέχω διπλά και τριπλά να μην αντιμετωπίσει κάποιος τις ίδιες δυσκολίες εξαιτίας μου. Αν όμως κάποιος επιδιώκει τον δημόσιο διάλογο, θα πρέπει να είναι έτοιμος να επωμιστεί το βάρος των όσων λέει».

Διαβάζοντας τη γραπτή δήλωση του Κυριάκου Κυριάκου, δεν διακείνται ευθεία μομφή κατά των οργανωμένων. Όμως, στην κλειστή… δημοσιογραφική πιάτσα της Θεσσαλονίκης, όλοι ξέρουν το νόημα… Ότι τα λεγόμενα του… Κυρ.Κυρ. δεν τους αφορούν και επί της ουσίας απευθύνονται στους οπαδούς.

Αλλά, αυτός ο ακύρηχτος πόλεμος δεν θα λήξει εύκολα… Όσο θα κυλά η σεζόν και ο ΠΑΟΚ θα χάνει βαθμούς (γιατί με το τρόπο που συγκροτήθηκε το ρόστερ, είναι αναπόφευκτο…), τότε θα μεγαλώνει η ένταση… Και ο Κυριάκος, ο Μάκης και τα άλλα παιδιά θα εκτίθενται…