Το παιχνίδι είχε μόλις τελειώσει. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και η παρέα του ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 10 χρόνια οι Λέικερς είναι και πάλι πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Μια δοκιμασία 100 ημερών στην φούσκα του Ορλάντο έχει ολοκληρωθεί, με το καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Λιμνανθρώπους. Μια σεζόν που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και τελείωσε 50 εβδομάδες αργότερα. Με τον Βασιλιά σίγουρα δικαιωμένο. Το βάρος που είχε στην πλάτη του έφυγε. Κράτησε την υπόσχεση του που είχε δώσει πέρυσι στους οπαδούς τους Λέικερς, μετά την περσινή καταστροφική χρονιά.

Το μαγικό ραβδί του Λεμπρόν

Ο στόχος για τους Λέικερς ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Η επιστροφή στον θρόνο και η συλλογή ενός ακόμα πρωταθλήματος. Ακόμα και όταν την περσινή χρονιά δεν είχαν φτάσει ούτε στα playoffs. O Λεμπρόν το πίστευε. Και φέτος δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Σε αυτά τα playoff του ΝΒΑ έκανε ακόμα μεγαλύτερο τον μύθο του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Κατέκτησε δαχτυλίδι με τρίτη διαφορετική ομάδα στην καριέρα του. Μόνο οι Ρόμπερτ Χόρι και Τζον Σάλεϊ το είχαν κάνει στο παρελθόν. Πλέον στην λίστα αυτή μπήκε και το όνομα του. Ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά. Κανείς από τους δυο προαναφερθέντες δεν ήταν πρωταγωνιστές. Ήταν ρολίστες.

Στο ακροτελεύτιο παιχνίδι κόντρα στο Χιτ ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικός. Σημείωσε 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Το 28ο triple-double σε παιχνίδι της postseason.Ενώ αναδείχθηκε για άλλη μια φορά – τέταρτη συνολικά – MVP των τελικών. Άλλα τόσα είναι και τα πρωταθλήματα του. Δυο με τους Χιτ, ένα με τους Καβαλίερς και τώρα με τους Λέικερς. Με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που αναδείχθηκε πρωταθλητής και παράλληλα MVP των τελικών με τρία διαφορετικά franchises στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο.

Το πρωτάθλημα λοιπόν επέστρεψε στο Λ.Α. και ο βασικός λόγος είναι ο ΛεΜπρόν. Ο Βασιλιάς έβγαλε άλλη μια αποστολή εις πέρας. Έκανε τα… μαγικά του μετά την παρουσία του στους Καβαλίερς, με την ομάδα του Κλίβελαντ να κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορίας της το 2016 με εκείνον στο ρόστερ της, διακόπτοντας προσωρινά την δυναστεία των Γουόριορς. Τώρα, οι Καλιφορνέζοι βγήκαν στους δρόμους τους Λος Άντζελες για να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα, δέκα χρόνια μετά από τότε που ο Μπράιαντ μαζί με τον Γκασόλ το είχαν κάνει για τελευταία φορά.

Μετά από αυτό το δαχτυλίδι ήδη έχουν ξεκινήσεις οι συζητήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τον GOAT του αθλήματος. Πάντως για τον ο Φρανκλ Βόγκελ η απάντηση είναι απλή. «Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει δει ποτέ το σύμπαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Λέικερς μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα στους Χιτ.

Τα ρεκόρ που άρπαξε ο Λεμπρόν από τον Τζόρνταν την φετινή χρονιά

Πόντοι καριέρας: Λεμπρόν: 34.831 Tζόρνταν 32.292

Πόντους playoffs: Λεμπρον: 7.463 Tζόρνταν 5.987

Πόντοι σε All Star Game: Λεμπρον 385 Τζόρνταν 262

Περισσότερες 30άρες σε playoffs: Λεμπρόν 118 Τζόρνταν 109

Το πρωτάθλημα για τον Κόμπε

Ωστόσο, η αποστολή του Βασιλιά ήταν ακόμα πιο σημαντική, από ένα πρωτάθλημα. Παραπάνω και από τον ίδιο τον εγωισμό του. Παραπάνω από το να αποδείξει ότι είναι ο GOAT του αθλήματος. Στη μέση ήταν το ιερό τοτέμ του Λος Άντζελες. Ο παίκτης που αγαπήθηκε στο κόσμο του L.A όσοι λίγοι. Ο άνθρωπος που βύθισε σε θλίψη τον παγκόσμιο αθλητισμό. Ήταν ο Κόμπε Μπράιντ.

Το τι σήμαινε ο Κόμπε για τον Λεμπρόν είναι γνωστό. Το αποχαιρετηστήριο μήνυμα του όταν έγινε γνωστή η απώλεια το Black Mamba ράγισε καρδιές. Αυτή η χρονιά, αυτό το δαχτυλίδι, αυτή η ομάδα, ανήκει και στον Κόμπε.

Σε αυτόν είναι αφιερωμένος ο τίτλος, αυτός είναι ο υποκινητής αυτής της προσπάθειας και αυτός το τεράστιο κίνητρο για την κορυφή.