Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν ήταν υπέρ της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης.

Το 2010, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ως πρόεδρος της Super League, πρωτοστάτησε στη συμφωνία της Λίγκας με τη NOVA. Ηταν αυτός που έφερε την κεντρική διαχείριση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπογράφοντας κεντρική συμφωνία (για όλες τις ομάδες) έως το καλοκαίρι του 2014. Ο Ολυμπιακός άφησε τον επιπλέον έναν χρόνο συμβολαίου που είχε με την ΕΡΤ και παραιτήθηκε από το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του, με σκοπό να βοηθηθούν όλες οι ομάδες. Διότι ως γνωστόν κεντρική διαχείριση χωρίς τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει.

Στην πορεία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός «έσπασαν» τη συμφωνία και ο καθένας κινήθηκε μόνος του. Ωστόσο από αυτό το καλοκαίρι η κεντρική διαχείριση μπήκε και πάλι στην κουβέντα. Με τις ομάδες να επιδιώκουν να βρεθεί χρυσή τομή με τη NOVA και να υπάρξει πολυετής συμφωνία. Ένα θέμα, ωστόσο, που μόνο απλό δεν είναι. Με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, να εξηγεί τη θέση των Πειραιωτών στη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Καραπαπάς: «Σχετικά με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, η θέση του Ολυμπιακού εδώ και καιρό είναι να γίνει μία συζήτηση και να είναι μόνο αυτό το θέμα σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο. Και θα είναι ευχή να είναι και οι ιδιοκτήτες. Να αποφασίσουν αν θέλουν η όχι. Δεν μπορεί να μπαίνει θέμα διαρκώς για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, χωρίς στοιχεία, χωρίς γνώση των συμβολαίων. Ο Ολυμπιακός θα το συζητήσει όπως το συζητά όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου.

Αφού θέλουμε να πάμε όλοι μαζί, σαν Λίγκα να αρχίσουμε να ελέγχουμε και ποιοι μπαίνουν στο συνεταιρισμό!

Να μην υπάρχουν ομάδες – σκέτα σήματα που δεν έχουν ούτε έναν οπαδό, ούτε έναν φίλαθλο.

Να δούμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους και από που έρχονται τα λεφτά τους;

Καλύτερα θα είναι σε αυτή τη συζήτηση να είναι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Δεν ξέρω στο Βόλο πως θα το καταφέρουν. Ας μαζευτούν σε μία αίθουσα οι 700 ιδιοκτήτες του.

Ακούμε τον Μπέο που εκπροσωπεί εδώ μία ομάδα χωρίς φιλάθλους να κάνει θεωρίες.

Να μας πει από που είναι τα έσοδα; Πως παίρνουν αυτοί ομάδες;

Ο Απόλλωνας, ο Βόλος. Που βρίσκουν τα λεφτά και παίρνουν ομάδες. Κάποιοι φέρνουν τα λεφτά σε σακούλες από το Άγιο Όρος και παίρνουν ομάδες.

Τους θέλουμε στο ποδόσφαιρο; Τους ελέγχουμε; Ποιοι είναι αυτοί που μιλάνε μόνιμα για κεντρική διαχείριση; Το καλό του ποδοσφαίρου τους νοιάζει ή τα λεφτά της τηλεόρασης; Και τα λεφτά αυτά πάνε στις ομάδες;

Αυτά πρέπει να εξασφαλίσουμε για να μιλάμε για συνεταιρισμούς και το καλό του ποδοσφαίρου και την τηλεοπτική διαχείριση. Και ακούμε τώρα και τον Μπέο να μιλάει για τη Nova που κάθε μέρα έκανε δηλώσεις εναντίον της. Και είναι και ντροπή του συνδρομητικού που μετά από όσα έχουν ακούσει έδωσαν και συμβόλαιο στον Μπέο. Και τέλος πάντων το ξαναλέω. Να δούμε πρώτα ποιοι είναι μέσα στον συνεταιρισμό και να τους ελέγξουμε».

Όταν ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «Αν δε μιλάω εγώ για ποδόσφαιρο ποιος θα μιλάει;» ο Καραπαπάς του απάντησε: «Εσένα περιμένω να σε ακούσω σαν ειδικό όταν μιλήσουμε για το στοίχημα όχι για το ποδόσφαιρο».