Ο κοροναϊός έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να βγει από την κουβέντα… Ο αθλητισμός αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται ακόμη και στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, όπως αυτό της Premier League.

Το κατά πολλούς καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει «χτυπηθεί» αισθητά από την πανδημία, με τις ομάδες να έχουν μπει σε μεγάλο μείον, καθώς τα έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Telegraph, οι «μεγάλοι» της Premier League, με πρωτοστάτες τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ετοιμάζουν να ρίξουν στο τραπέζι ένα σχέδιο, το οποίο θα μειώσει τις ομάδες της λίγκας στις 18, με τον έλεγχο να πηγαίνει αποκλειστικά στις πιο δυνατές ομάδες.
Το πλάνο με την ονομασία «Project Big» θα αναδιαμορφώσει εντελώς τον οικονομικό τομέα του πρωταθλήματος, καθώς θα δίνονται και 250 εκατομμύρια λίρες στις ομάδες τις Football League, λαμβάνοντας μάλιστα και το 25% των εσόδων της πρώτης κατηγορίας.

Το πλάνο στηρίζεται και από τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Τότεναμ, ενώ στο τραπέζι έχει μπει και η κουβέντα της κατάργησης του League Cup για κάποιο χρονικό διάστημα.