Είναι οι δυο ομάδες που θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου τους. Αγγλία και Βέλγιο τέθηκαν αντιμέτωποι στο Γουέμπλεϊ, με σκοπό μία εκ των δυο να πάρει το προβάδισμα. Τα τρία Λιοντάρια πήραν την νίκη, μάλιστα με ανατροπή, και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Αν και οι Κόκκινοι Διάβολοι προηγήθηκαν στο σκορ με πέναλτι του Ρομέλου Λουκάκου, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε την ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισε με τον Μάρκους Ράσφορντ, επίσης με εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάουντ με απίστευτη καραμπόλα έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι. Στο 13’ δεν μέτρησε γκολ του Φερέιρα Καράσκο, καθώς ο Μενιέ που του έδωσε την ασίστ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι από μαρκάρισμα του Ντάιερ στον Λουκάκου, με τον επιθετικό της Ίντερ να ευστοχεί, ενώ πριν την συμπλήρωση του 20λέπτου το σουτ του Μενιέ πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Πίκφορντ.

Κάπου εκεί η Αγγλία αφυπνίστηκε. Πήρε την μπάλα στα πόδια της και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 39’ ο Μενιέ θα ανατρέψει τον Χέντερσον μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής θα δείξει την άσπρη βούλα και ο Μάρκους Ράσφορντ με άψογη εκτέλεση πέναλτι θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Οι δυο ομάδες δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα. Στο 62΄, ωστόσο η Αγγλία με αρκετή δόση τύχης πήρε το προβάδισμα. Μετά από σέντρα ο Τρίπιερ θα κατεβάσει με το κεφάλι την μπάλα για τον Μέισον Μάουντ, ο οποίος επιχείρησε το σουτ και μετά από κόντρα στο πόδι του Αλντερβάιρελντ θα καταλήξει στα δίχτυα του Μινιολέ για το 2-1.

Από εκεί και πέρα, το Βέλγιο προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση. Στο 72΄ ο Ντε Μπρόινε πέρασε εξαιρετική πάσα στον Καράσκο, ωστόσο ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίκφορντ από κοντά. Ετσι το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την Αγγλία να πανηγυρίζει την νίκη και την πρωτιά στον όμιλο της.