Η συνεργασία Ζοζέ Μουρίνιο και Ίκερ Κασίγιας, στη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε περάσει από διάφορες φάσεις και είχε φτάσει στο σημείο, ακόμα και να μείνει στον πάγκο ο Κασίγιας, με τον Ντιέγκο Λόπεθ, να παίρνει τη θέση του, έπειτα από απόφαση του Πορτογάλου προπονητή.

Στην πορεία, οι σχέσεις αυτές αποκαταστάθηκαν και όπως δήλωσε ο Κασίγιας, ο Μουρίνιο ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησαν μαζί του, μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο ίδιος και τη θεραπεία κατά του καρκίνου, που έκανε η σύζυγος του, Σάρα Καρμπονέρο.

Όπως τόνισε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας: «Μπορεί να έρθεις πιο κοντά με ανθρώπους που πριν δεν ήσουν και τόσο. Για παράδειγμα, δε γνωρίζουν πολλοί ότι ο παλιός μου προπονητής, Ζοζέ Μουρίνιο, ήταν ο πρώτος που ανησύχησε γι’ αυτό που συνέβη σε μένα και αργότερα, στη γυναίκα μου. Είδα ανθρώπους που δεν τους είχα δει πολύ καιρό. Αξιολογείς πολύ περισσότερο κάθε μέρα. Ένιωθα ότι θα πεθάνω εκείνη την ημέρα και οι συνθήκες με ανάγκασαν να αναθεωρήσω τα πάντα. Είμαι ένας προνομιούχος άνθρωπος».