Στον «πάγο» μπήκε προσωρινά η έρευνα της υπόθεσης επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα. Ο λόγος είναι η αλλαγή σκυτάλης του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Αυτού του είδους οι καθυστερήσεις συμβαίνουν σε αρκετές υποθέσεις, αφού συχνά οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης παίρνουν μεταθέσεις ή προαγωγές ή μετακινούνται σε άλλα τμήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το καλοκαίρι του 2020 ο 17ος τακτικός ανακριτής Ιωάννης Ασπρογέρακας συμπλήρωσε πενταετία στη συγκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί -όπως ορίζεται- από άλλο πρόσωπο.

Η δικογραφία της επίθεσης σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας από την 35χρονη περνάει πλέον σε γυναικεία χέρια. Ο λόγος της καθυστέρησης που σημειώνεται κάθε φορά όταν μια υπόθεση αλλάζει χέρια, δεν είναι άλλος από την ανάγκη μελέτης της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τον προηγούμενο λειτουργό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη αναμένεται η διαβίβαση νέων στοιχείων από τις αστυνομικές αρχές, που προκύπτουν από τα πορίσματα και τους ελέγχους των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι ειδικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έβαλαν στο μικροσκόπιό τους τα κινητά και το λάπτοπ της 35χρονης και ανακάλυψαν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία, μόλις κατάφεραν να ανακτήσουν τα διαγραμμένα αρχεία της.

Για παράδειγμα, στις 16 Μαρτίου η φερόμενη δράστις της επίθεσης είχε αποθηκεύσει τέσσερις φωτογραφίες για τη χρήση του gps tracker, το οποίο στην πορεία τοποθέτησε στο αυτοκίνητο της 34χρονης, ενώ βρέθηκε και αποθηκευμένη φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει η Ιωάννα. Οι ειδικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανακάλυψαν ότι η 35χρονη επισκεπτόταν το προφίλ της Ιωάννας, αποθηκεύοντας παράλληλα φωτογραφίες της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, λίγες ημέρες πριν από την επίθεση, είχε καταχωρίσει τρεις φωτογραφίες από καταστήματα με περούκες σε Περιστέρι, Αμπελόκηπους και Αθήνα, ενώ στα τέλη Αυγούστου αποκαλύφθηκαν και ίχνη από βιτριόλι στην καμπαρντίνα της.

Όλα τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δυσχεραίνουν τη θέση της 35χρονης, που στο πρώτο στάδιο της υπόθεσης δεν είχε απολογηθεί, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει να απολογηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν θα το επέτρεπε η σωματική και ψυχολογική της κατάσταση.

Αν τα τελευταία στοιχεία που έχουν εισφέρει οι αστυνομικές αρχές στην ανάκριση την οδηγήσουν σε επανεξέταση της στάσης της και θελήσει να απολογηθεί, θα πρέπει προηγουμένως η δικογραφία να έχει μελετηθεί από τη νέα 17η τακτική ανακρίτρια.