«Κάποια τραγούδια έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και εσύ νιώθεις τυχερός που τα έχεις ερμηνεύσει και έχεις γίνει μέρος της. Τραγούδια που έχουν μιλήσει για τον έρωτα και τα πιο έντονα συναισθήματα. Τραγούδια που θα πούμε εδώ απόψε στο «Σπίτι με το MEGA» για να μας ταξιδέψουν σε αυτές τις στιγμές που μας έχουν συγκινήσει, μας έχουν σημαδέψει. Κρατάμε τις αποστάσεις, παραμένουμε ασφαλείς και ξεκινάμε!».

Με αυτά λόγια ξεκίνησε ο Γιάννης Πλούταρχος το μουσικό αφιέρωμα στο MEGA το βράδυ της Παρασκευής.

Τρεις ώρες γεμάτες μεγάλες επιτυχίες, τρεις ώρες που έκαναν τους τηλεθεατές του MEGA να τραγουδήσουν, να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και να χαλαρώσουν.

Από τα δεκάδες μηνύματα που κατέκλυσαν τα social media οι φίλοι του μεγάλου καναλιού αλλά και του Γιάννη Πλούταρχου έδειξαν την προτίμησή τους στο «Σπίτι με το MEGA» και πόσο τους είχε λείψει.

Το δικό του «κορίτσι» αλλά και το «Φοβάμαι πως»

Από το μουσικό αφιέρωμα δεν έλειψαν όπως ήταν φυσικό όλες οι μεγάλες επιτυχίες του ερμηνευτή. Τραγούδια που τον καθιέρωσαν στην αρχή της καριέρας του όπως το «Αχ κορίτσι μου» αλλά και κομμάτια που είπε στη συνέχεια σε δίσκους που πούλησαν χιλιάδες αντίτυπα.

Ξεχωριστή στιγμή η ερμηνεία του «Φοβάμαι πως», τραγουδιού που γνώρισε τρομερή επιτυχία το 2001 που κυκλοφόρησε και το κοινό το λάτρεψε κυριολεκτικά.

Σε όποιον χώρο εμφανιζόταν ο Πλούταρχος το συγκεκριμένο τραγούδι γνώριζε την αποθέωση.

Ο δίσκος «Μικρές φωτογραφίες» που είχε το «Φοβάμαι πως» αλλά και άλλα αγαπημένα κομμάτια έγινε τριπλά πλατινένιο και πώλησε πάνω από 150.000 αντίτυπα.

Αξέχαστες επιτυχίες του Γιάννη Πουλόπουλου

Ξεχωριστό κομμάτι της εκπομπής αφιερώθηκε στον Γιάννη Πουλόπουλο, τραγουδιστή από τον οποίο έχει εμπνευστεί ιδιαίτερα ο Πλούταρχος.

Φανερά συγκινημένος από τον χαμό του Πουλόπουλου ο Πλούταρχος είπε μεγάλες του επιτυχίες που έχουν σημαδέψει την ελληνική μουσική σκηνή και έχουν χαρίσει στους δημιουργούς του εκατομμύρια πωλήσεις.

«Να ‘χα τη δύναμη», «Ήρθες εψές», «Μέθυσες απόψε το κορίτσι» και «Αυτοί που μένουν» είναι μερικά μόνο κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του Γιάννη Πουλόπουλου που επέλεξε ο Γιάννης Πλούταρχος για την αποψινή βραδιά.

«Πώς θα περιέγραφα το Γιάννη;» αναρωτήθηκε ο Πλούταρχος σε ένα βίντεο που έδειξε τον αείμνηστο τραγουδιστή σε παλιές ελληνικές ταινία. «Η πιο διαχρονική χροιά και ερμηνεία που πέρασε ποτέ από το ελληνικό στερέωμα» απάντησε ο ίδιος.

Ντουέτο-έκπληξη με την Πένυ Μπαλτατζή

Ο Γιάννης Πλούταρχος κάλεσε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την Πένυ Μπαλτατζή.

Η νεαρή ερμηνεύτρια τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την τιμή που της έκανες και ανέφερε πόσο έχουμε ανάγκη όλοι αυτό το μοίρασμα.

Οι δυο τους ερμήνευσαν την μεγάλη επιτυχία «Πάλι θα κλάψω» της υπέροχης Μαρινέλας.

Στη συνέχεια, η Πένυ Μπαλτατζή ξεσήκωσε με το «Εξωτικό χαρμάνι» σε στίχους και μουσική δικούς της.

Ένα ντουέτο έκπληξη περίμενε τους τηλεθεατές με τον Γιάννη Πλούταρχο και την Πένυ Μπαλτατζή να μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο τραγουδιστής, ήταν το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε με ζωντανή ορχήστρα. Δεν είναι άλλο από το «Θέλω να φύγω» σε μουσική και στίχους του Μανώλη Χιώτη, από το άλμπουμ «45αρια» του 1964, σε πρώτη εκτέλεση του θρυλικού Μανώλη Χιώτη και Μαίρης Λίντα.

Ο Πλούταρχος στο μικρόφωνο, ο Θεοφάνους στο πιάνο

Καλεσμένος του ερμηνευτή ήταν ο Γιώργος Θεοφάνους με τον οποίο ερμήνευσαν αξέχαστες στιγμές του ελληνικού πενταγράμμου από το παρελθόν.

Τραγούδια-έκπληξη που δεν περίμενε κανείς ότι θα ακούγαμε από τη φωνή του Γιάννη Πλούταρχου. Κομμάτια που ο Θεοφάνους έχει δώσει στην Ευρυδίκη αλλά και την Νατάσα Θεοδωρίδου.

Ο Πλούταρχος «τόλμησε» να πει δύσκολες μελωδίες αρκετά διαφορετικές από αυτές που έχει στην προσωπική του δισκογραφία και βγήκε νικητής.