Ο Παναγιώτης Δημητρίου το παλεύει… Με κάθε τρόπο και με μεγάλο κόπο… Έχει κάνει κάθε πιθανή και απίθανη διευκόλυνση στην «εξυγίανση» τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα τη μετάθεση του τελικού του Κυπέλλου από το ένα γήπεδο στο άλλο και από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο. Δίνει τη μάχη του και αναμφίβολα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών δεν το κάνει επειδή είναι καλό παιδί…

Που το πάει, όμως, ο Παναγιώτης; Που αποσκοπεί ο στενός συνεργάτης του Θωμά Μητρόπουλου, όπως ξέρει όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αθήνας; Δεν χρειάζεται να υποθέτουμε, αφού το μαρτύρησε μόνος του…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Δημητρίου εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει την προεδρία ΕΠΟ. Το ανέφερε… κεκαλυμμένα, βέβαια. «Αν αποφασίσουν οι πρόεδροι των Ενώσεων» τόνισε. Αν τον επιλέξει ο Τίγρης, σημειώνουμε εμείς…
Οι δηλώσεις του Δημητρίου στον Metropolis 95.5:

Για την υποψηφιότητα: «Αν αποφασίσουν οι πρόεδροι των Ενώσεων να με επιλέξουν θα κατέβω. Υπάρχει επιθυμία. Υπάρχουν ζυμώσεις. Αρκετές ενώσεις βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα του».

Για το αν είναι κατάλληλη η στιγμή: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Από την πλευρά μου υπάρχει γνώση και εμπειρία και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω. Δεν μπορεί ένας πρόεδρος της ΕΠΟ και γενικά το Δ.Σ. να μην αποφασίζουν. Το θέμα είναι ότι την εξουσία την έχουν πάρει οι Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίας. Πιστεύω θα έχει αποτελέσματα».

Για τη διοίκηση Γραμμένου: «Δεν θέλω να αναφερθώ στο πρόσωπο του. Στη παρουσία του στην Ομοσπονδία υπήρχαν θετικά και αρνητικά. Το έργο του ήταν θετικό. Κάθε πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιλέγει τη δική του πολιτική και έπειτα θα κριθεί αν επιτέλεσε έργο. Δεν θα ανεχτώ να με κατηγορούν όταν δεν έχουν δίκιο. Αν είμαι εγώ ο επικεφαλής. Πολλές φορές ο Γραμμένος κατηγορήθηκε άδικα και δεν μίλησε. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση των προέδρων των επαγγελματικών ομάδων πάντα θα υπάρχει πρόβλημα. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα όπως οι ενώσεις, οι εθνικές ομάδες, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το ερασιτεχνικό έχει παραμεληθεί και πιστεύω ότι και αυτή η διοίκηση δεν έκανε ότι έπρεπε».

Για την Εθνική: «Έχει μπει ένα λιθαράκι σωστό, έχουν γίνει αλλαγές και πιστεύω θα πάμε καλύτερα. Είχαμε φτάσει στην απαξίωση και χάναμε από τα Νησιά Φερόε και δεν υπήρχαν 100 άτομα στην κερκίδα. Δεν μπορώ να παρέμβω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας στο τεχνικό κομμάτι του κάθε προπονητή. Είναι δικό του το θέμα. Δεν είναι δουλειά της Ομοσπονδίας. Αφεντικό σε αυτό το κομμάτι είναι ο προπονητής».

Για το κλίμα στη συνεδρίαση για τους Εφέτες: «Ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Μπαίνουν τακτικοί δικαστές που θα ασχολούνται με τα θέματα του ποδοσφαίρου. Δεν θα υπάρχει καχυποψία».