Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το ποιος είχε «συμπάθειες» με τη Χρυσή Αυγή, μια διαμάχη που αδυνατεί να καταλάβει κανείς τι προσφέρει στα δύο κόμματα, την ίδια ώρα που στέλνονται άκρως παρεξηγίσιμα – αν όχι επικίνδυνα- μηνύματα στην κοινωνία για την ποιότητα και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

«Μάλλον το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με το διαρκές ξέπλυμα της ΝΔ στη Χρυσή Αυγή έχει ενοχλήσει» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που επιμένει να τον κατηγορεί για ευνοϊκή μεταχείριση της ναζιστικής συμμορίας.

Ακολούθως επιτίθεται στη ΝΔ αναφέροντας: «Μάταια παλεύει να αποτινάξει τις εκλεκτικές συμπάθειες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με τη Χρυσή Αυγή. Όσο και να προσπαθεί, όμως, θα τους ακολουθεί πάντα το ξέπλυμα των νεοναζί».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει δε με την προειδοποίηση ότι «η γελοία προσπάθεια της ΝΔ θα έχει την απάντησή της από τον ίδιο τον ελληνικό λαό».

Επιμένει η κυβέρνηση στις κατηγορίες

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να επιμένει στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί της διακυβέρνησής του μείωσε τις ποινές για το κακούργημα σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για τη συνύπαρξη στις πλατείες της οργής και όχι μόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με σκληρή ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε αναφερόμενος στις ποινές που θα επιβληθούν στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο φέρει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς μείωσε τις ποινές και κατήργησε τον περιορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων.

Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, τόνισε ο κ. Πέτσας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, τέτοια μορφώματα ανήκουν στο παρελθόν.

Σχετικά δε με βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει στελέχη της ΝΔ να εκφράζουν απόψεις ανεκτικότητας για την Χρυσή Αυγή, απάντησε ότι ο κόσμος έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ήταν στην πλατεία με την Χρυσή Αυγή, έριξαν μαζί την κυβέρνηση Σαμαρά, πήγαιναν σε επικοινωνιακά σόου στο Καστελόριζο και ψήφισαν τις αλλαγές για να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

«Καλή η προσπάθεια συμψηφισμού που προσπάθησε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν πιάνει τόπο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μάλλον το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με το διαρκές ξέπλυμα της ΝΔ στη Χρυσή Αυγή έχει ενοχλήσει», αναφέρει στην ανακοίνωση – απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας, μάταια παλεύει να αποτινάξει τις εκλεκτικές συμπάθειες της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη με τη Χρυσή Αυγή.

Όσο και να προσπαθεί, όμως, θα τους ακολουθεί πάντα το ξέπλυμα των νεοναζί:

* Όταν ο κ. Μητσοτάκης υποστήριζε πως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει, η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά», αποσιωπώντας συνειδητά τα εγκλήματα των νεοναζί.

* Όταν συζητούσαν συνεργασία με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

* Όταν στο παρά πέντε της δικαστικής απόφασης για τους νεοναζί έσπευδαν να κάνουν ρουσφέτι στο Μιχαλολιάκο, διορίζοντας παράνομα την υπόδικη Ζαρούλια μετακλητή στη Βουλή και έτρεχαν να το ακυρώσουν όταν αποκαλύφθηκε στον Τύπο.

* Όταν έκαναν τους νεοναζί συνομιλητές και συνοδοιπόρους για την «προδοσία» της Συμφωνίας των Πρεσπών.»

« Η Ν.Δ. έχει λερωμένη τη φωλιά της. Γι’ αυτό και πασχίζει να σπιλώσει ξανά τα δημοκρατικά κινήματα που αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή, σε όλα τα επίπεδα, στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Η γελοία προσπάθεια της Ν.Δ. θα έχει την απάντησή της από τον ίδιο τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.