Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις συλλήψεις για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ πληροφορίες θέλουν μέλη της Χρυσής Αυγής να μην περιμένουν την σύλληψη από την Αστυνομία και να παραδίδονται μόλις ανακοινωθούν οι ποινές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Λάππα στο MEGA, δύο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ρουπακιά πήγαν οι ίδιοι χθες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους προκειμένου να δώσουν το παρών και να δηλώσουν στη διάθεση των Αρχών.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ.  έχει εκπονήσει σχέδιο συλλήψεων και η επιχειρησιακή ετοιμότητα της είναι δεδομένη. Στο μεταξύ οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο είναι κλειστοί ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο διέκοψε το βράδυ της Πέμπτης χωρίς να λάβει απόφαση για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών και η συνέχεια θα δοθεί στη δικαστική αίθουσα στις 11 σήμερα πρωί Παρασκευής προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Σήμερα, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση επί των ελαφρυντικών και στη συνέχεια θα εισέλθει στον σκληρό πυρήνα της απόφασης με την ανακοίνωση των ποινών, αφού προηγουμένως προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως.

Η τελική απόφαση για τις ποινές και συνεπώς για το ποιος θα οδηγηθεί στη φυλακή αναμένεται να έχει εκδοθεί πιθανότατα μέχρι το βράδυ, ωστόσο λόγω της φύσης της δίκης και του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων δεν αποκλείεται να μετατεθεί.