Ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς προκάλεσε η συγκέντρωση των 20.000 και πλέον ατόμων την Τετάρτη έξω από το Εφετείο όπου ανακοινώθηκε η ιστορική απόφαση καταδίκης των χρυσαυγιτών.

«Με ανησύχησε η εικόνα, έχω τοποθετηθεί για τέτοιου είδους εκδηλώσεις» είπε για τη συγκέντρωση στο Εφετείο ο Νίκος Χαρδαλιάς,  ερωτηθείς σχετικά και πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμενος την πρόθεση όλων όσων ήταν εκεί, σε κάθε περίπτωση, όμως, αισθάνομαι και από ότι μοιράζομαι με τους επιδημιολόγους, αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικρή, μεγάλη έξαρση. Κάθε μεγάλος ή μικρός συγχρωτισμός δημιουργεί κινδύνους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Μία περίπτωση στην οποία μαζεύονται 20.000 άνθρωποι σε μία περιοχή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει συγκεκριμένα κρούσματα, αλλά είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε» σχολίασε.

«Η  συγκέντρωση αναμένεται να  δώσει πολλούς μεταδότες», συμπλήρωσε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι «απευχόμαστε αυτό το σενάριο», καταλήγοντας ότι η ιχνηλάτιση θα δείξει τον ρυθμό μετάδοσης.