Με ένα βίντεο όπου έχει περιλαμβάνει παλιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φιλικές για τη Χρυσή Αυγή απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που δέχεται για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που μείωσε τις ποινές για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Τιμητές

Το βίντεο αυτό ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές. Ο ελληνικός λαός, όπως αποδείχτηκε και στη μαζική συγκέντρωση για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ισχυρή μνήμη».

H απάντηση της ΝΔ «για το βίντεο των πανικόβλητων συκοφαντών του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας νομίζουν ότι επιτιθέμενοι στη ΝΔ θα αποφύγουν τη συζήτηση για τα σκοτεινά παιχνίδια που κατήγγειλε ο πρώην υπουργός τους Στ. Κοντονής προκειμένου να «πέσει στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή και για τη σύμπλευση μαζί της σε κρίσιμα θέματα, αναφέρει σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία:

«Οι Ελληνες θυμούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες των αγανακτισμένων, τους θυμούνται να ψηφίζουν μαζί στη Βουλή. Θυμούνται τον Ν.Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» και να καταγγγέλει «μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή» με τον τότε βουλευτή της ΧΑ να συμφωνεί. Θυμούνται τον Γ.Κατρούγκαλο να λέει ότι «η διαφαινόμενη μεθόδευση εκ μέρους κυβερνητικών κύκλων να τεθεί εκτός νόμου το νεοφασιστικό κόμμα, δεν βλάπτει το ίδιο άλλα τη δημοκρατία». Τους θυμούνται να συμπλέουν στο αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και στην πρόωρη διάλυση της Βουλής το 2015 και να εκδράμουν μαζί σε ακριτικά νησιά.

Δεν ξεχνούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά έκανε όλες τις ενέργειες ώστε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Κι επι κυβέρνησης ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταδικάστηκαν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ύστερα από τεσσεράμιση χρόνια κωλυσσιέργειας.

Σταλινικούς συκοφάντες, τους αποκάλεσε ο μέχρι χθες σύντροφός τους Στ. Κοντονής. Κάτι παραπάνω ξέρει».