Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από το πρωτοπαλίκαρο του «φύρερ» της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος αφού αναφέρει ότι… έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, απειλεί ότι θα βρεθεί τη Δευτέρα στο δικαστήριο.

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάννης Λαγός να κρυβόταν στις Βρυξέλλες και να παρακαλούσε μέσω του συνηγόρου του για ελαφρυντικά, ωστόσο σήμερα εμφανίστηκε λαλίλαστος.

«Εάν δεν βγει θετικό το τεστ κορωνοϊού που έκανα, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα είμαι στο δικαστήριο. Έχω δικαίωμα λόγου. Θα ακουστούν ΟΛΑ. Γκρεμίζοντας την χούντα τους. Σας περιμένω εκεί. Ακόμα και μόνος όμως θα πάω!» δήλωσε ο χρυσαυγίτης ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης του νεοναζιστικού μορφώματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός, ευρωβουλευτής και πλέον ένοχος με τη «βούλα» της ελληνικής δικαιοσύνης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αιτήθηκε κι αυτός μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΧΑ τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο συνήγορος του αναφέρθηκε στις δράσεις του Ι. Λαγού υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα, μέσω της Ευρωβουλής».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του Γιάννη Λαγού και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία για να πείσει το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.