Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διέλυσε τον Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός πρώτη φορά στην καριέρα του.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον έλληνα τενίστα ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (9/10).

Συγκεκριμένα, ο σέρβος αθλητής, μετά την αναφορά για τον τραυματισμό του, τόνισε ότι ο Τσιτσιπάς είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Μάλιστα, ανέφερε όλα τα δυνατά του στοιχεία και έδωσε τα εύσημα στον πατέρα του και τον Πάτρικ Μουράτογλου για τις επιδόσεις του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Παίζει το τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες, κέρδισε και το ATP Finals. Είναι πολύ σταθερός σε όλες τις επιφάνειες. Είναι ένας μεγάλος τύπος, έχει μεγάλο σερβίς, μεγάλο forehand, έχει πολύ σπιν, ανεβαίνει πολλές φορές στο φιλέ, μπορεί να παίξει επιθετικά, να παίξει αμυντικά, κινείται πολύ καλά στο γήπεδο. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Δουλεύει πολύ σκληρά, έχει πολύ καλή ομάδα με τον πατέρα του και τον Πάτρικ Μουράτογλου. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς και για τους δύο. Ημιτελικά ενός Grand Slam, αυτό περιμένεις. Ελπίζω να είμαι καλά και να παίξω το καλύτερό μου».