Απίστευτα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ. Το οποίο δεν… μαθαίνει από τα λάθη του, δεν κοιτάζει να προοδεύσει, αλλά κάνει άλματα προς τα πίσω. Ένα απ’ αυτά; Η επιστροφή του διαιτητή Αναστόπουλου στα παρκέ για να σφυρίξει για έναν ακόμα χρόνο. Αυτό δηλαδή που είχε προαναγγελθεί πριν από περίπου 20 μέρες, παίρνει σάρκα και οστά.

Ο άνθρωπος που ήταν ο υπεύθυνος για να φύγει από το γήπεδο μια ομάδα, λόγω των σφυριγμάτων του και μετά τον όρισε η ΚΕΔ στο ματς του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, παρ’ όλο που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πει πως δεν ξανά παίζουν με αυτόν. Ο άνθρωπος που στάθηκε η αφορμή για να πέσει ο Ολυμπιακός στην Α2. Κι όμως… είναι ακόμα εδώ.

Και ο λόγος; Ο… κοροναϊός. Και τι έγινε που ο Έλληνας ρέφερι έχει ξεπεράσει τα 50 χρόνια του και δεν έχει δικαίωμα; Και τι έγινε που έχει διαγραφεί από τα μητρώα της FIBA, την ώρα που και ο ίδιος με προσωπική επιστολή προς την ΚΕΔ είχε δηλώσει πως αποσύρεται από την δράση;

Η ΕΟΚ ενημέρωσε πως παρατείνεται για ένα έτος το δικαίωμα στους διαιτητές που αποχώρησαν λόγω ηλικίας το 2020 να «σφυρίζουν» παιχνίδια, κάτι που δίνει την ευκαιρία στον Αναστόπουλο να επιστρέψει στα παρκέ. Όπως και οι Μπήτης, Παφίλης και Διαμαντής.

Κι όλα αυτά; Με την ΕΟΚ να δρα αυτοβούλως (!) αφού δεν είχε δώσει σχετική άδεια η FIBA! Τα… απίστευτα της ελληνικής διαιτησίας. Τα απίστευτα του ελληνικού μπάσκετ. Που κάποιοι το έχουν καταντήσει να βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης.

Ιδού και η ανακοίνωση από πλευράς ΕΟΚ που επικαλείται τον κοροναϊό:

«Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 194/5-10-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Κ. παρατείνεται για ένα (1) έτος το δικαίωμα στους διαιτητές που αποχώρησαν λόγω ηλικίας το 2020 με τη συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας τους, να ορίζονται ως διαιτητές στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ. αποκλειστικά στην αγωνιστική περίοδο 2020-21, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η μη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, λόγω της πανδημίας του covid-19».