Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Βερβεσός, αναφορικά με την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι μια ιστορική μέρα με μια εμβληματική απόφαση που επικυρώνει και την πολιτική κρίση του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές, και τον αγώνα που έχει γίνει για να αποδείξουμε ότι πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά σε αυτό το φαινόμενο, που πλέον από σήμερα αποκαλείται εγκληματική οργάνωση» σημείωσε ο κ. Βερβεσός.

Σε ό,τι αφορά στο πότε μπορούμε να περιμένουμε την ανακοίνωση των ποινών, ο ίδιος είπε ότι «μπορεί και μέχρι αργά το βράδυ να έχουμε απόφαση για τις ποινές».

«Έτσι λένε οι πληροφορίες μου από συναδέλφους που είναι μέσα στην αίθουσα. Εμείς δεν είχαμε μιλήσει γιατί περιμέναμε την απόφαση και ήμασταν βέβαιοι ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» πρόσθεσε.

«Η ποινή θα είναι κάθειρξη 15 ετών στο μάξιμουμ, αν δε βρεθούν ελαφρυντικά. Αν οι ποινές προβλέπουν φυλάκιση, θα ακολουθηθεί η διαδικασία σύλληψης. Θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στις φυλακές. Είναι κρίσιμο το αν θα υπάρχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση» κατέληξε ο κ. Βερβεσός.