Με τα πόδια προτιμούν να μετακινούνται πλέον πολλοί κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, ενώ κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους.

Έκδηλη είναι η ανησυχία των πολίτων που μένουν στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές της Αττικής, όπως του μεσίτη Γιώργου Μελά που μένει στην πλατεία Κολιάτσου. Ο κοροναϊός τον έκανε να σταματήσει να κάνει σχέδια, ανέτρεψε την κοινωνική του ζωή και πρόσθεσε τη μάσκα σε κάθε του βήμα.

«Υπάρχουν και αυτοί που δε φοράνε μάσκα και δε θέλουν να προσαρμοστούν στη λογική της πανδημίας».

Οι πολίτες που μένουν στο κέντρο της Αθήνας ανησυχούν για τα κρούσματα και μεταξύ μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στον τρόπο διαβίωσής τους.

Φορούν μάσκα και αποφεύγουν τα ΜΜΜ

Το λεκανοπέδιο παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού. Αρκετοί πολίτες που μένουν σε επιβαρυμένες περιοχές φορούν μάσκα σε όλες τις μετακινήσεις τους, ενώ αποφεύγουν τα ΜΜΜ

Εικόνα εγκατάλειψης στον Άγιο Παντελεήμονα

Εκτός από τον συνωστισμό της πλατείας, οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά και την εγκατάλειψη από την πολιτεία. Οι εικόνες γύρω από την εκκλησία είναι ενδεικτικές.

Οι κάτοικοι των «κόκκινων» περιοχών του κέντρου της Αθήνας είναι ανήσυχοι και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας πριν να είναι αργά.