Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 14.542 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τα 12.594 που είχαν ανακοινωθεί χθες Δευτέρα.

Αναφέρθηκαν επίσης 76 θάνατοι ανθρώπων που είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν μέσα σε 15 μέρες. Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου η Βρετανία ανακοίνωσε 4.926 κρούσματα, ενώ σήμερα ανακοίνωσε 14.542 – πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 195%.

Η έξαρση αυτή έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι φήμες ότι εντός της εβδομάδας η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα νέο σύστημα περιοριστικών μέτρων τριών επιπέδων, με το τελευταίο επίπεδο να περιλαμβάνει το γενικό lockdown.

Το υπουργείο Υγείας στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι αγόρασε από την κοινοπραξία UK Rapid Test Consortium ένα εκατομμύριο γρήγορα τεστ αντισωμάτων τα οποία ανιχνεύουν αν κάποιος είχε προσβληθεί παλαιότερα από την ασθένεια μέσα σε διάστημα 20 λεπτών.

Πληροφορίες για mini lockdown στη Σκωτία

Η Σκωτία θα επιβάλει ένα μίνι lockdown δύο εβδομάδων από την Παρασκευή, γράφει η εφημερίδα Sun, επικαλούμενη πληροφορίες από γιατρούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καραντίνα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για νέα μέτρα αύριο και αυτά θα αρχίσουν να ισχύουν από την Παρασκευή. Η ίδια πάντως, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, είπε ότι στα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνεται το γενικό lockdown.