Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σκοράρει από τα 35 μέτρα με εκτέλεση φάουλ απέναντι στην Εθνική Ελλάδος, γράφει το 2-2 και δίνει την πρόκριση στην Αγγλία για το Μουντιάλ του 2002 σε Κορέα και Ιαπωνία.

Όπως εξιστορεί ακόμα και τώρα δεν μπορεί να ξεχάσει το τέρμα αυτό και κάθε φορά που το σκέφτεται ανατριχιάζει. Ενώ, όπως τονίζει σε συνέντευξη του την θεωρεί την πιο «καθαρή» ανάμνηση της καριέρας του την οποία και μπορεί να μην είχε ζήσει αν δεν τον προπονούσε ο πατέρας του στα φάουλ και στα γεμίσματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε…

«Είναι ίσως η πιο καθαρή ανάμνηση που έχω από την καριέρα μου… Κοντά στο σπίτι μας είχαμε ένα πάρκο με μια εστία που δεν είχε δίχτυα. Κάθε φορά που γυρνούσε ο πατέρας μου από τη δουλειά το βράδυ, καθόμασταν και με προπονούσε και γι’ αυτό είχα ακρίβεια στα γεμίσματα, τα φάουλ, τα κόρνερ… Πέρασα πολλές ώρες προπονώντας τα χτυπήματά μου…

Την ημέρα πριν από το ματς δεν είχα κάνει κάτι ιδιαίτερο. Είχα εξασκήσει τα φάουλ όπως κάναμε πάντα. Εκτέλεσα περίπου 12-13, έχασα τα 8-9 και στα τελευταία σκόραρα. Και αυτό βγήκε στο ματς. Βλέπω τα βίντεο από εκείνο το παιχνίδι και τη στιγμή και θυμάμαι τους οπαδούς που ήταν ανήσυχοι. Θυμάμαι τα τύμπανα, όπως τα άκουγα και τότε, όμως μόλις απομακρύνθηκα λίγο από τη μπάλα, τα πάντα σώπασαν. Δεν υπήρχε κανείς ήχος. Η οπτική γωνία πίσω από εμένα, είναι τέτοια που κάνει τον καθένα να καταλάβει ότι η μπάλα πήγαινε μέσα από τη στιγμή που έφυγε από το πόδι μου. Ανατριχιάζω κάθε φορά που το σκέφτομαι, το βλέπω ή συζητάω γι’ αυτό…»

Εδώ μπορείτε να δείτε το γκολ του Μπέκαμ κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: