Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, και λίγους για πολύ. Αποκλείεται όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.

Δεν μπορεί, θα το ξέρει και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Και ας συνεχίζει να μας κουνάει καθρεφτάκια, έχοντας την εντύπωση πως απευθύνεται σε ιθαγενείς.

Πριν από λίγο ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ εξέδωσε το περίφημο report του για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Μαντέψτε τι λείπει; Ναι, καλά καταλάβετε. Η φάση της χρονιάς. Η φάση του 90+1΄ στους Ζωσιμάδες. Η εφεύρεση του VAR που βγάζοντας οφσάιντ τον Ελ Αραμπί ακύρωσε το γκολ νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ.

Γαργάρα την έκανε τη φάση ο Κλάτενμπεργκ. Παρά τον τεράστιο θόρυβο που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Κυριακής. Παρά την επιθετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού που στόχευσε απευθείας στον Άγγλο αρχιδιαιτητή.

Ήδη τα media του «συστήματος» της Εξυγίανσης δικαιολογούν τον Κλάτενμπεργκ λέγοντας ότι από τη στιγμή που πήρε θέση χθες η ΚΕΔ για το θέμα δεν υπάρχει λόγος να επανέλθει. Η κοροϊδία όμως πάει σύννεφο και από τα νεροπίστολα. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πως από τη στιγμή που ο Κλάτενμπεργκ δεν αναφέρεται στη φάση δεν έρχονται στην επιφάνεια οι περίφημοι «διάλογοι» των διαιτητών. Εκείνου στο γήπεδο με τους άλλους στο δωματιάκι του VAR. Τους διαλόγους θέλουν να κρύψουν. Βγάζει… μάτι.

Και για να καταλάβει κανείς το θέατρο του παραλόγου; Μας είπε ο Κλάτενμπεργκ ότι έγινε λάθος στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ. Ότι κακώς δεν δόθηκε πέναλτι στην παράβαση του Λέο Μάτος επί του Σαρτινέρο, με το σκορ στο 1-0. Μαρς πέναλτι που το κατάπιαν στη Τούμπα. Με το VAR να μην ενημερώνει ποτέ τον διαιτητή εντός του αγωνιστικού χώρου.

Γιατί τους έβγαλε στον… τάκο ο Κλάτενμπεργκ; Για δύο λόγους. Πρώτον για να μας πείσει για τις ίσες αποστάσεις του απέναντι στις ομάδες. Και δεύτερο για να συνεχίσει να κουνά τα καθρεφτάκια του. Τους πήρε τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Δεν αλλάζει αυτό. Όπως δεν αλλάζει ότι τους έχασε ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα.

Να τον χαίρεστε παιδιά τον… αντικαταστάτη του Μέλο. Άξιος…