Κάλεσμα σε Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Μετρό Αμπελοκήπων απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, αύριο στις 9.00 το πρωί και ενόψει της απόφασης του Εφετείου της Αθήνας που εκδίδεται αύριο και αφορά τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ έχει ως εξής:

Στη φυλακή η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, χωρίς “ναι μεν αλλά”…

Η ιστορική μέρα, της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή έφτασε επιτέλους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι θα απεργήσουν και θα πλημμυρίσουν από το πρωί τους δρόμους απαιτώντας να πάνε φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής , οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνοι που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ , κατά μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων.

Θα βαδίσουμε από το Μετρό Αμπελοκήπων στις 9πμ προς το συλλαλητήριο στο Εφετείο, μαζί με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την δράση ως εγκληματική οργάνωση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αφορά εκατομμύρια κόσμου.

Πρώτα απ΄ όλα αφορά τα θύματα και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα που έζησαν την δολοφονική βία των ταγμάτων εφόδου και απαιτούν δικαίωση. Δεύτερο, τα συνδικάτα και τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος που βρέθηκαν στο στόχαστρο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και δίνουν σήμερα μάχες για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων. Τρίτον, αφορά το κόσμο σε όλη την Ευρώπη που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς μέσα σε συνθήκες όπου οι κυβερνήσεις αναζητούν στους μετανάστες τους αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση και την πανδημία. Η καταδίκη θα στείλει το μήνυμα ότι οι κραυγές μίσους κατά των προσφύγων αλλά και οι ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης φρούριο πρέπει να πάρουν τέλος αν θέλουμε να βάλουμε τέλος στη φασιστική απειλή. Η καταδίκη θα δώσει ώθηση στο νέο κίνημα αντίστασης στο ρατσισμό και το φασισμό που κάνει τα βήματα του από τις ΗΠΑ, με το κίνημα Black Lives Matter μέχρι τους αλληλέγγυους στους πρόσφυγες που ξεσηκώθηκαν μετά την πυρκαγιά στη Μόρια

Η ΚΕΕΡΦΑ στάθηκε στα 11 χρόνια από την ίδρυση της αποφασιστικά ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και στο πλευρό των θυμάτων ρατσιστικής βίας οργανώνοντας την δράση του αντιφασιστικού κινήματος κεντρικά και στις γειτονιές. Σε αυτό το κίνημα χρωστάμε την μεγάλη έκρηξη του κινήματος αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που ανάγκασε τη κυβέρνηση Σαμαρά να προχωρήσει στις συλλήψεις των στελεχών της ΧΑ και την παραπομπή σε δίκη.

Ως ΚΕΕΡΦΑ προτείναμε από την αρχή να υπάρχουν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής για να ακουστεί η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στη δικαστική αίθουσα απαιτώντας να μπει τέλος στη πολύχρονη ασυλία της ασύδοτης δράσης των νεοναζί. Επιμείναμε και πήραμε πρωτοβουλίες για να μεταφερθεί η δίκη από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο και να επιταχυνθεί.

Μια καταδίκη θα δυναμώσει παραπέρα το αντιφασιστικό κίνημα. Θα συνεχίσουμε μέχρι να λογοδοτήσουν όλοι όσοι τους κάλυψαν τις δολοφονικές τους επιθέσεις.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συνέχιση μετά τις 7 Οκτώβρη, με Διήμερο Δράσης κατά του φασισμού και του Ρατσισμού στις 17 και 18 Οκτώβρη, με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις 17/10 έξω από τα καμπ προσφύγων και με μεγάλη εκδήλωση στις 18/10 στο ΤΡΙΑΝΟΝ για τα επόμενα βήματα του αντιφασιστικού κινήματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.