Η ματαίωση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων ενόψει της 28ης Οκτωβρίου έρχεται την ώρα που η μάχη με τον κοροναϊό βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο.

Τα νέα κρούσματα μαζί με τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες και ΜΜΜ προβληματίζουν, η αύξηση των περιοχών που πλησιάζουν στο «κόκκινο» προκαλούν ανησυχία και οι νέες προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τα ακόμη πιο δύσκολα που έρχονται κρατούν ζεστή στο προσκήνιο τη συζήτηση για νέα μέτρα.

Τις διαστάσεις του προβλήματος δείχνουν και οι συγκρίσεις με αριθμούς. Σύμφωνα με το Βήμα το πρώτο τετραήμερο του Οκτώβρη (κάρτα) αυξήθηκαν κρούσματα, θάνατοι και διασωληνώσεις. Έτσι από τα 272 ημερήσια κρούσματα τον προηγούμενο μήνα, φτάσαμε κατά μέσο όρο στα 342.

Σε κεντρικές πλατείες και Μέσα Μεταφοράς η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη… Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιβάτες να στριμώχνονται σε τρένα και λεωφορεία με τις εντάσεις για τις μάσκες και τις αποστάσεις ασφαλείας να είναι αναπόφευκτες…

Τα δρομολόγια σε πολλές γραμμές έχουν αυξηθεί, αλλά όπως φαίνεται δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της αναμονής και του συνωστισμού…

Όλα αυτά την ώρα που πολυσύχναστες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας εκπέμπουν σήματα κινδύνου. Το τελευταίο 24ωρο δύο ασθενείς που εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο, διαγνώστηκαν θετικοί…

Η Αττική μπορεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως οι περιοχές που πλησιάζουν στην κόκκινη γραμμή αυξάνονται…

Στην Πάτρα τα νέα κρούσματα σε γνωστό πολυκατάστημα και νοσοκομεία εντείνουν την ανησυχία… Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας διαγνώστηκε θετικός ένας γιατρός στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου και απομονώθηκαν οι ασθενείς του.

Η πανδημία συνεχίζει να δοκιμάζει και τη Θεσσαλία. Στην Καρδίτσα μετά και τα επαναληπτικά τεστ διαπιστώθηκαν 8 κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Πρόκειται για μέλη του προσωπικού, που ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα…

Τα γλέντια συνωστισμού στη Χαλκίδα και την Πάτρα το Σαββατοκύριακο, ήρθαν να πλαισιώσουν ανάλογες πρόσφατες εικόνες στην αλυσίδα της αδιαφορίας σε ολόκληρη τη χώρα…

Ο κοροναϊός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του, αλλά παρόλα αυτά οι κινήσεις και αποφάσεις ορισμένων προκαλούν φόβους για χειρότερες καταστάσεις.

Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού στην Αχαΐα – Δύο υπάλληλοι θετικοί σε γνωστό πολυκατάστημα

Συνολικά τέσσερα είναι τα κρούσματα στον χώρο της υγείας στην Αχαΐα, μέχρι τώρα. 2 στο ΚΥ Χαλανδρίτσας, ένας ειδικευμένος γιατρός στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και ένας διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον οχτώ είναι οι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο ένας νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Αναφορικά στον Άγιο Ανδρέα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν και δυο εργαζόμενοι γνωστού πολυκαταστήματος της Πάτρας. Και οι δύο βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ στο κατάστημα έχει γίνει ήδη απολύμανση. Ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύο ακόμα άτομα βρίσκονται προληπτικά σε καραντίνα.