Ο Ολυμπιακός πυροδότησε τη «βόμβα» του Ρούμπεν Βινάγκρε και πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν πολύ σπουδαίο αριστερό μπακ, που θα ανεβάσει επίπεδο το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς και θα βοηθήσει τους Πειραιώτες να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για τη φετινή σεζόν.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο Ρούμπεν Βινάγκρε τόνισε ότι επιθυμεί να κατακτήσει τίτλους με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ιβηρας μεσοεπιθετικός μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, τόνισε ότι θέλει να αναδειχθεί πρωταθλητής και να κατακτήσει τρόπαια με τους Πειραιώτες, αλλά και να βοηθήσει την ομάδα να κάνει μια καλή πορεία στο Champions League.

«Το όνειρό μου είναι να γίνω πρωταθλητής. Θέλω να κατακτήσω οτιδήποτε διεκδικούμε και φυσικά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο Champions League», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για το εάν έχει μιλήσει με παίκτες του Ολυμπιακού: «Μίλησα με κάποιους. Μίλησα επίσης με έναν ποδοσφαιριστή που ήταν στον Ολυμπιακό. Τον Ποντένσε. Μου έδωσε πολύ καλές πληροφορίες για τον σύλλογο. Το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι Πορτογάλοι εδώ θα με βοηθήσει πολύ. Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ιστορία του συλλόγου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», κατέληξε.