Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο περιστατικό που έλαβε χώρα στο παιχνίδι της Λάρισας με τον Απόλλωνα Σμύρνης μεταξύ του ίδιου και του ιδιοκτήτη των «βυσσινί», Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης μου δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα.

Αφενός μεν, χάρηκα γιατί η ομάδα μας απέναντι στον ιδιαίτερα ενισχυμένο Απόλλωνα Σμύρνης παρουσίασε μια εξαιρετική εικόνα σε όλες τις γραμμές της, αλλά αφετέρου στενοχωρήθηκα, τόσο για την ατυχία μας να χάσουμε με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι που υπέδειξε ο επικεφαλής του VAR ο γνωστός κ. Γκάμαρης και ουδέποτε είδε ο εξαιρετικός διαιτητής κ. Μανούχος παρότι βρισκόταν στα 5 μέτρα από τη φάση, όπως και για το αντί να κερδίσουμε με 4 γκολ τουλάχιστον διαφορά παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλας τελικά χάσαμε, αλλά και για τη χυδαία συμπεριφορά του ιδιοκτήτου του Απόλλωνα Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, ο οποίος συνοδευόμενος από 2-3 αλήτες έβριζε χυδαία τόσο εμένα μπροστά στον γιο μου, όσο και τον διαιτητή κ. Μανούχο επί 90 λεπτά και χρειάστηκε να επέμβει ο επικεφαλής της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν.

Για όσα λέω επικαλούμαι την μαρτυρία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος προσπάθησε να με ηρεμήσει.

Όποιος έβλεπε και άκουγε χτες τον Μονεμβασιώτη θα καταλάβαινε πόσο υποκριτής είναι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος από το πρωί μέχρι το βράδυ μπαινοβγαίνει στο Άγιο Όρος κουβαλώντας καμιά 50αριά εικόνες Αγίων επάνω του και από την άλλη έχει το πιο βρώμικο στόμα που έχω συναντήσει στη ζωή μου, είτε στα γήπεδα είτε οπουδήποτε άλλου.

Τον περιμένω στη Λάρισα και στο Αλκαζάρ για να του προσφέρω την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας, ώστε να νιώσει ακόμη πιο άσχημα για την συμπεριφορά του.

Με τον Φατιόν, που εγώ τον έκανα Έλληνα και από ποδοσφαιριστή Γ’ Εθνικής, που έπαιρνε 4 χιλιάρικα το χρόνο, τον έκανα ποδοσφαιριστή Super League με 90 χιλιάδες το χρόνο, δεν θα ασχοληθώ καθόλου, αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτός θα έχει το τέλος που αξίζει στους ομοίους του.

Περαστικά στο παιδί που τραυματίστηκε και να γυρίσει υγιής στα γήπεδα.

Λυπάμαι τον Αντώνη τον Μανίκα εκεί που βρίσκεται….»