Μετά από μία μεγάλη μάχη με τις φλόγες από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο έξω από το χωριό Βολίμες και έφθασε έως το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο, καίγοντας ένα πολύ όμορφο πευκοδάσος.

Οι πυροσβέστες όλο το βράδυ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι άνεμοι έφθασαν τα 7-8 με αποτέλεσμα συνεχώς να δυναμώνει η φωτιά και να γίνονται αναζωπυρώσεις.

Μάλιστα, χρειάστηκε γκρέιντερ, το οποίο μέσα στο σκοτάδι κατάφερε να ανοίξει δρόμο κατά μήκος του δάσους, ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις φλόγες.

Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και εναέρια βοήθεια, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, δύο πετζετέλ και να ένα καναντέρ, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης θα μείνουν μέχρι και το μεσημέρι στο νησί μας για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Καμένη γη πάνω από το διάσημο ναυάγιο: