Επίθεση δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οδό Ευελπίδων η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, που είχε συγκλονίσει με την αγόρευσή της στην δίκη των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται ο ιστότοπος tvxs.gr, η εισαγγελέας είχε μεταφέρει σε οικεία της πρόσωπα ότι εδώ και ημέρες δεχόταν απειλές και για το ζήτημα είχε ειδοποιήσει τις Αρχές

Γείτονες της εισαγγελέως, που επικαλείται το tvxs.gr, μεταφέρουν πως «είδαν έντρομη την κα Δόγκα, χτυπημένη στο κάτω χείλος και με παραμορφωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της».  Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αξιωματικοί της ομάδας ΔΙΑΣ περικύκλωσαν και συνέλαβαν έναν άνδρα που επέβαινε σε αυτοκίνητο, πολύ κοντά στο σπίτι της Εισαγγελέως.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η εισαγγελέας μιλούσε με έντονο ύφος στους αστυνομικούς λέγοντας «Δύο μέρες σας καλώ και δεν δώσατε σημασία», και ζήτησε να καλέσουν στο τηλέφωνο τον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Η Αριστοτέλεια Δόγκα επέστρεψε σπίτι της  συνοδεία αστυνομικού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες της επίθεσης καθώς και τα κίνητρα πίσω από αυτήν.

Η συγκλονιστική αγόρευση στη δίκη Τοπαλούδη

Στις 13 Μαΐου, η κα Δόγκα είχε κάνει μια φορτισμένη συναισθηματικά αγόρευση για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. «Ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος», είχε πει χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη προς τους γονείς του θύματος είπε: «Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα […] Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής. Η κόρη σας, σαν λαμπρό αστέρι, θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται. Δεν έχω καμία αμφιβολία».

Η αγόρευση είχε διχάσει, προκαλώντας θετικά σχόλια από πολίτες στα social media αλλά και  επικρίσεις από συναδέλφους της νομικούς αλλά και τον κ. Ακη Σκέρτσο, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

Στους επικριτές της η κ. Δόγκα είχε απαντήσει:  «Αυτά που άκουσα για την αγόρευσή μου είναι τραγικά. Λυπάμαι πάρα πολύ. Υπάρχει τεράστιο θέμα για τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσο, κι αυτά που δήλωσε. Το δικό μου το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ «λαϊκή απογευματινή». Θα πρέπει να ήταν πρώτα εκεί ν’ ακούει κι ύστερα να εκφέρει άποψη. Εμένα με νοιάζει να καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται. Εγώ είμαι τέτοιου ήθους, που αν πίστευα ότι ο ένας τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους στη δίκη Τοπαλούδη έπρεπε να πάρει ένα ελαφρυντικό για μειωμένο καταλογισμό, σε κόντρα όλων, θα το πρότεινα! Δεν δικάζω με τον κόσμο. Έτυχε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου. Δεν το προκάλεσα, δεν το επεδίωξα».