Αναστάτωση φαίνεται πως επικρατεί στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα με κοροναϊό σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο γιατρός του αμερικανού προέδρου δήλωσε πως είχε σημειώσει «σημαντική πρόοδο», ωστόσο λίγη ώρα μετά την ενημέρωση της ιατρικής ομάδας, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, επεσήμανε πως η κατάσταση του προέδρου ήταν «πολύ ανησυχητική», δημιουργώντας απόλυτη σύγχυση.

Ενοχλημένος ο Τραμπ

Πηγές που επικαλείται το CNN τονίζουν ότι ο Τραμπ ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν είδε απόσπασμα αυτών των δηλώσεων, το οποίο μάλιστα στην αρχή αποδόθηκε σε ανώνυμη διαρροή από τον Λευκό Οίκο, ωστόσο στη συνέχεια αποδόθηκε από τους New York Times και το Associated Press στον Μαρκ Μέντοους.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, ο αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν ικανοποιημένος με το σχόλιο αυτό.

Από τον Λευκό Οίκο είναι σαφής η προσπάθεια που καταβάλλεται να παρουσιάζεται ο Τραμπ σε καλή κατάσταση, εξ’ ου και οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα στις οποίες απεικονίζεται να εργάζεται -φορώντας το κοστούμι του- στο γραφείο που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου.

Είχε προηγηθεί, δε, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο οποίο ευχαριστούσε τους γιατρούς «για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν» διαβεβαιώνοντας πως αισθάνεται πολύ καλύτερα.

Πάντως, ενώ οι γιατροί ισχυρίζονται πως τα συμπτώματα του Τραμπ έχουν υποχωρήσει από την Παρασκευή και ότι η κατάστασή του συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και καθοριστικές για την πορεία της υγείας του.