Συναγερμός έχει σημάνει στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τα κρούσματα του κοροναϊού να αυξάνονται καθημερινά. Ζιελίσνκι και Ελμάς ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές της Νάπολι που διαγνώστηκαν θετικοί, μετά την αναμέτρηση με την Τζένοα η οποία είχε 22 (!) κρούσματα.

Η Νάπολι είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει σήμερα το πρωί στο Τορίνο για τη μεγάλη αναμέτρηση με τη Γιουβέντους, ωστόσο το Γραφείο Δημόσιας Υγείας έριξε απαγορευτικό, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να βρίσκεται ακόμη και λίγες ώρες πριν από το πρώτο σφύριγμα στον «αέρα»…

Η Ομοσπονδία της Ιταλίας αυτή τη στιγμή δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως… Τα δημοσιεύματα μάλιστα είναι μοιρασμένα, καθώς από τη μία πλευρά το ματς θα αναβληθεί και από την άλλη θα δοθεί με 3-0 υπέρ της Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους από την άλλη προχώρησε σε μια εντελώς unfair κίνηση όπως την χαρακτηρίζουν στην Ιταλία, ανακοινώνοντας την απόφαση της να κατέβει κανονικά στο Allianz Stadium για την αποψινή αναμέτρηση…

Στο στρατόπεδο της «γηραιάς κυρίας» γνωρίζουν πως η Νάπολι δεν θα παρουσιαστεί στο Τορίνο και περιμένουν τη νίκη… στα χαρτιά με 3-0… Ωστόσο, βάσει του νόμου, οι άνθρωποι της Γιουβέντους δεν έχουν άδικο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA, τον οποίο υιοθετεί και η Ομοσπονδία της Ιταλίας, εάν μια ομάδα έχει τουλάχιστον 13 παίκτες και έναν τερματοφύλακα διαθέσιμους, τότε είναι υποχρεωμένη να παρουσιαστεί στο γήπεδο.

Ο μόνος λόγος για να δικαιολογηθεί η απουσία κάποιας ομάδας από έναν αγώνα, είναι να μην έχει τον απαιτούμενο αριθμό ποδοσφαιριστών ή να να έχει ανακοινώσει τουλάχιστον 10 κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις της πρώτης ομάδας.

Ναι μεν η Νάπολι έχει «μπλοκαριστεί» στην πόλη λόγω της απόφασης του Γραφείου Δημόσιας Υγείας, ωστόσο με βάση τον νόμο δεν έχει κανένα πρόβλημα, το οποίο την εμποδίζει να δώσει το παρών στην αναμέτρηση…

Μένει η οριστική απόφαση της λίγκας και της Ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή όλα παραμένουν ανοιχτά…