Ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς στα Γιάννενα. Δύο βαθμούς που έπρεπε να πάρει. Δύο βαθμούς που πιθανότατα θα είχε πάρει, εάν οι διαιτητές και κυρίως οι VAR και AVAR της αναμέτρησης, δεν είχαν παραποιήσει κάθε έννοια του οφσάιντ και δεν ακύρωναν το καθαρό γκολ του Χασάν, για (ανύπαρκτο) οφσάιντ του… χεριού του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στο 92ο λεπτό του αγώνα στους Ζωσιμάδες.

Ο κανονισμός είναι σαφής. Το χέρι δεν είναι οφσάιντ. Στη φάση του Ελ Αραμπί, είναι αμφίβολο ακόμη κι αν το χέρι του βρίσκεται «πίσω» από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλά παρά ταύτα, ο Δραμινός VAR Κωνσταντίνος Κοτσάνης, και ο AVAR, Απτόσογλου

(Αθηνών), είδαν… οφσάιντ.

Μιλώντας στο to10.gr, ο Ηρακλής Τσίκινης, ήταν ξεκάθαρος. «Σήμερα, έγινε ένα έγκλημα στα Γιάννενα. Γίνεται πράξη η παραποίηση του συστήματος VAR. Παραποιείται και απαξιώνεται ένα πολύ σημαντικό εργαλείο όπως.

Ο Ελ Αραμπί με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα στη συγκεκριμένη φάση δεν είναι καν στην ίδια ευθεία. Εδώ δεν υπάρχει ούτε αμφισβήτηση. Το γκολ ήταν καθαρό και έπρεπε να μετρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά πρώην διεθνής διαιτητής και τηλεκριτικός διαιτησίας.

Επιβεβαιώνοντας αυτό που είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη φάση ακόμη και από το πρώτο ριπλέι. Σε μία από τις σπάνιες φορές που η κάμερα βρισκόταν στην ίδια ευθεία και υπήρχε σαφής εικόνα της φάσης…