Εγκληματική, χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά οδηγού επιβατηγού αυτοκινήτου, στην Κρήτη, ο οποίος κάνοντας αναστροφή στη μέση του δρόμου, στο ύψος των αρχαιοτήτων της Κνωσού παρέσυρε τον οδηγό διερχόμενης μηχανής και …τράπηκε και σε φυγή, εγκαταλείποντας αβοήθητο στην άσφαλτο τον αιμόφυρτο τραυματία.

Το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, κινητοποίησε στο μέγιστο το προσωπικό της Τροχαίας Ηρακλείου ενώ ευαισθητοποίησε και πολίτες-αυτόπτες μάρτυρες.

Ο οδηγός της μηχανής, σύμφωνα με το cretalive.gr, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Αστυνομικοί της Τροχαίας Ηρακλείου κινήθηκαν ταχύτατα και αποτελεσματικά. «Ξεσκόνισαν» τις κάμερες ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα και αφού ταυτοποίησαν το εμπλεκόμενο όχημα, το εντόπισαν εντός υπαίθριου πάρκινγκ Αερολιμένα Ηρακλείου.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιάσει Γερμανός τουρίστας. Δυστυχώς ο εμπλεκόμενος οδηγός είχε προλάβει να διαφύγει με μεσημεριανή πτήση στην Φρανκφούρτη Γερμανίας.

Ωστόσο σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών στο πλαίσιο του τροχαίου που προκάλεσε, έκθεση και εγκατάλειψη.