Η πανδημία κατάφερε το τελευταίο χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση

Θλιβερό το «ραντεβού» του Σεπτέμβρη – Κορωνοϊός, μάσκες και καταλήψεις δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα στα δημόσια σχολεία, την ώρα που τα ιδιωτικά χτίζουν νέες πτέρυγες – Αυτοοργανώνεται η εκπαιδευτική κοινότητα – Καθηγητές κοιμήθηκαν στο σχολείο για να το κρατήσουν ανοικτό…

«Αμηχανία». Αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε πολύπειρος πανεπιστημιακός, μέλος κυβερνήσεων στο παρελθόν, με πολλά χρόνια διδασκαλίας στο εξωτερικό, όταν ρωτήθηκε από «Το Βήμα» τι αισθάνεται για την κατάσταση στην παιδεία σήμερα.

«Αμηχανία γιατί η κατάσταση μοιάζει να έχει στραβώσει από όλες τις πλευρές, και πάλι κλέβουμε από τον φτωχό σχολικό χρόνο της δημόσιας εκπαίδευσης…».

Στη μάχη που δίνει η διεθνής εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού για να κρατήσει τα σχολεία της ανοικτά χωρίς να κινδυνεύσει ο πληθυσμός των πόλεων, η Ελλάδα έχει ένα πρόσθετο πρόβλημα: περισσότερες από 700 καταλήψεις σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα κορύφωσαν, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, το θλιβερό «ραντεβού» του Σεπτέμβρη, που κάθε χρόνο πληγώνει τη δημόσια εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk