Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας και τις επιπτώσεις αυτών στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, η Πολιτική Προστασία και η ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα και αξιολογούν  καθημερινά την κατάσταση.

Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί θα εκτιμηθούν, θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους κι έπειτα θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Υποστήριξε πως η κατάσταση είναι πλέον σταθερή, μπορεί να παρακολουθηθεί και να ιχνηλατηθεί.

Για το κλείσιμο των περιπτέρων είπε πως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι στο τραπέζι για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται και πως το Νοέμβριο αναμένεται ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Επιπλέον στις 12 Οκτώβρη έρχεται το ταμείο εγγυοδοσίας με ένα ισχυρό πακέτο 3,5 δισ.

«Η κυβέρνηση δε θα σταματήσει με δέσμες μέτρων να στηρίζει τους επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 22:00 το βράδυ, είπε πως αυτό συμβαίνει σε άλλες χώρες του εξωτερικού και πως όλα κρίνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει έτοιμο μέτρο για να ανακοινωθεί, τόνισε.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα μέτρα είναι αρκετά, να μην απαιτηθούν άλλα», δήλωσε σχετικά.

Για τη χρήση της μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, υποστήριξε πως δεν είναι ένα σίγουρο μέτρο που θα ανακοινωθεί και πως αναμένεται η εξέλιξη, ενώ για τα ΜΜΜ ισχυρίστηκε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με προσθήκη επιπλέον λεωφορείων και βελτίωση της συχνότητας του μετρό.

Μίλησε και για την οικονομία και συγκεκριμένα για τις επενδύσεις υποστηρίζοντας πως αυτές δε σταμάτησαν εν μέσω της κρίσης. Αντιθέτως οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα.

«Ενώ πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από το μέσο όρο της Ευρώπης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλότερη ύφεση από τις χώρες του νότου», δήλωσε και πρόσθεσε πως τον Οκτώβρη θα κατατεθεί και το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης, τα χρήματα από το οποίο θα έρθουν μετά την 1η Ιανουαρίου.