Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τα τεκταινόμενα στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, πραγματοποίησαν  μέλη της Αρμενικής κοινότητας, στην πλατεία Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι πάνω από 1.500 διαδηλωτές, με σημαίες της Αρμενίας και της Ελλάδας και συνθήματα όπως «όχι στην βία των Αζέρων», πραγματοποιούν πορεία προς την Αρμενική Εκκλησία, επί της οδού Τσιμισκή, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια για τα θύματα της πολεμικής σύρραξης.

Από την κινητοποίηση δε λείπουν συνθήματα και κατά της Τουρκίας, η οποία έχει διαμηνύσει τη στήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν. Ενδεικτικό είναι το πανό που αναγράφει: «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο».

Οι διοργανωτές, σύμφωνα με το GrTimes.gr, ζητούν από τον κόσμο να κρατάει αποστάσεις και να φοράει μάσκες , λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό.

Στην διαμαρτυρία που πραγματοποιείται συμμετέχουν εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων της Αρμενικής κοινότητας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.