Το MEGA παρουσιάζει ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό στις «κόκκινες» περιοχές της Αττικής. Άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, Πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια είναι μερικές από αυτές.
Ο κορωνοϊός έχει «φωλιάσει» στην Αττική. Τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται, με τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο» να ανησυχούν.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, στις γειτονίες, ο φόβος κυριαρχεί. Στην Κυψέλη, τα γρήγορα τεστ κορωνοϊού γίνονται σχεδόν καθημερινά, με πολλούς να δίνουν το παρών για να εξεταστούν.

Στην Πλατεία Βικτωρίας μικρά παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον φονικό ιό.

Η Μελίκα πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο και βοηθάει τη μητέρα της στην μετάφραση. Όπως λέει, φοβούνται και παίρνουν όλα τα μέτρα.

«Ανησυχούμε για τον κορωνοϊό».

Άλλοι δεν ανησυχούν τόσο.

«Δε φοβάμαι».

Η Φατιμά κοιμίζει την εγγονή της στα γόνατά της. Η Σονίτα με τις φίλες της κάθονται στην σκιά. Μιλούν μόνο Φαρσί και προσπαθούν να συνεννοηθούν με χειρονομίες.

Οι μόνιμοι κάτοικοι, όσοι ζουν γύρω από τις «κόκκινες» πλατείες ανησυχούν. Όπως λένε, οι μετανάστες χρειάζονται ενημέρωση προκειμένου ο ιός να μην διασπαρεί στις γειτονιές.

Τα στενά δρομάκια γύρω από την πλατεία Ομονοίας γεμίζουν καθημερινά με κόσμο. Το ίδιο και στο Μεταξουργείο που βρίσκεται και το ξενοδοχείο καραντίνας.

Στην πλατεία Βάθης οι πολίτες κυκλοφορούν με μάσκες.

«Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να νιώσουμε τον κίνδυνο γι’ αυτό υπάρχει αδιαφορία».

Μια αφίσα κολλημένη στην είσοδο της πολυκατοικίας δίνει οδηγίες στα αραβικά, προτρέποντας τους ενοίκους να φορούν μάσκα και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Σε μια πόλη που μαστίζεται από τον ιό, οι ειδικοί κάνουν έκκληση προς όλους να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.