Αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προερχόμενα από διαφορετικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις, και εκπρόσωποι της αγοράς από την περιφερειακή ενότητα Λέσβου συμμετείχαν σε ψηφιακή συνάντηση με προσκεκλημένο τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Εκτενής συζήτηση για το νέο ΚΥΤ

Στην ψηφιακή συνάντηση, που διοργανώθηκε από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου και είχε ως θέμα «Νέα πολιτική για τη μετανάστευση: Αλλάζουμε σελίδα με σταθερά βήματα», ακούστηκαν όλες οι απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της ασκούμενης πολιτικής και κατατέθηκαν προτάσεις για την βελτιστοποίησή της.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι έπειτα από πέντε χρόνια παλινωδιών σε θεσμικό επίπεδο και έλλειψης πολιτικής βούλησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, η χώρα έχει πλέον πολιτική πυξίδα, σχέδιο και νόμους για την αποτελεσματική διαχείρισή του. Αυτό αποτυπώνεται και στα νούμερα, όπως καταδεικνύει η σύγκριση των αφίξεων του τελευταίου τριμήνου του 2020 με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπου καταγράφεται μείωση 89%, ενώ οι διαμένοντες στα νησιά έχουν μειωθεί από τις αρχές του 2020 κατά περίπου 38%, κυρίως λόγω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής που δημιουργήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια, με συνθήκες πολύ καλύτερες από εκείνες που επικρατούσαν προηγουμένως, καταδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής που θα εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας, τόσο στους διαμένοντες, όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

Συμμετείχαν

Στη συζήτηση συμμετείχαν μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, καθώς και ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, μέλη της πολιτικής επιτροπής, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Συμμετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων ο γραμματέας οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο γραμματέας αυτοδιοίκησης της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης. Την συζήτηση συντόνισε η εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ, Έλενα Σώκου.

Πηγή ΑΜΠΕ