Για τον ρόλο του Σωτήρη Τσιόδρα μίλησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Αρχικά, σε ερώτηση για το εάν θα επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό, είπε: Με τον κ. Τσίοδρα δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από ό,τι κάναμε στην αρχή την πανδημίας. Ο κ. Τσιόδρας είναι παρών, με περισσότερο focus στο επιδημιολογικό».

Σημείωσε πως συζητούν μαζί του καθημερινά και πως ο ίδιος έχει επιλέξει να εμφανίζεται όταν κρίνει πως είναι απαραίτητο.

Η απάντηση για τις διαφωνίες Τσιόδρα

Στη συνέχεια, αναφερόμενος σε φήμες που έχουν κυκλοφορήσει περί διαφωνιών του κ. Τσιόδρα με τα μέτρα, είπε:

«Είμαστε όλοι μια οικογένεια και υπάρχουν και διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες του Σωτήρη σε σχέση με όσα έχουμε αποφασίσει».

Ακόμη, ανέφερε πως ο κ. Τσιόδρας είναι «ένας άνθρωπος που έχει ένα χαμηλό προφίλ, αλλά δουλεύει αδιάκοπα από την πρώτη στιγμή και αυτή τη στιγμή ακόμα περισσότερο από την εποχή των ενημερώσεων για να μπορέσει επιστημονικά να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί».

Παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, είπε πως ο καθηγητής περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο υπουργείο.

«Έρχεται μαζί μας το πρωί και φεύγει το βράδυ», δήλωσε χαρακτηριστικά.