Οργή προκαλεί λίγα 24ωρα πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, η δημοσίευση σήμερα στο ΦΕΚ της απόφασης του προέδρου της Βουλής με την οποία διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος του κοινοβουλίου η χρυσαυγίτισσα πρώην βουλευτής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του διορισμού

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του διορισμού, η Ελένη Ζαρουλία διορίζεται με βάση τον κανονισμό της Βουλής ο οποίος σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Ωστόσο η χρονική στιγμή του διορισμού της κας Ζαρούλια προκαλεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητά του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».