Ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τις Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ στον τρίτο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι «Δράκοι» προέρχονται από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ οι πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έρχονται στον… δρόμο του θρύλου από το δεύτερο pot. Από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας η γαλλική ομάδα.

Αναμφίβολα ένας πολύ δύσκολος όμιλος καθώς και οι τρεις αντίπαλοι των πειραιωτών είναι μεγάλα κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως είναι μαθημένος στα δύσκολά και οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν μεγάλη μάχη για το καλύτερο.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό σε ότι αφορά την ομάδα που συμπλήρωσε τον τρίτο όμιλο, καθώς η Μαρσέιγ είναι η πιο ισχυρή ομάδα από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Μάλιστα η Μαρσέιγ ήταν η πρώτη που βγήκε από το τέταρτο γκρουπ και ο Μαλουντά «έστειλε» την γαλλική ομάδα στον όμιλο των πρωταθλητών Ελλάδος.

Όπως προαναφέραμε, ο Ολυμπιακός είναι σ’ έναν πολύ δυνατό όμιλο και χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως Πόρτο και Μαρσέιγ είναι δύο σύλλογοι που έχουν κατακτήσει την κούπα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ενώ όλοι γνωρίζουν ποια είναι η τεράστια δύναμη της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί για πρώτη φορά με την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχει πανηγυρίσει νίκες κόντρα σε Πόρτο και Μαρσέιγ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να πάει στην πατρίδα του αντιμετωπίζοντας την Πόρτο και το προαίσθημα του Πορτογάλου τεχνικού των πειραιωτών βγήκε αληθινό.

Ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά είχε τονίσει μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια στην Κύπρο, ότι είχε προαίσθημα πως ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί στον όμιλο με την Πόρτο, όπως και έγινε.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι ερυθρόλευκοι καλούνται να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά είναι δεδομένο πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν τους στόχους τους.

Το έχουν άλλωστε αποδείξει με μεγάλες νίκες κόντρα σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ και είναι βέβαιο πως Μαρτίνς και παίκτες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.