Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την Μπάγερν; Η ομάδα του Χάνσι Φλικ σπάει όλα τα κοντέρ, έκαμψε την αντίσταση της Ντόρτμουντ στο Super Cup (3-2) και κατέκτησε το πέμπτο τρόπαιο της χρονιάς!

Μπορεί να προερχόταν από μια ήττα σοκ στο πρωτάθλημα κόντρα στη Χόφενχαϊμ, η οποία της έσπασε το αήττητο των 32 παιχνιδιών, ωστόσο η Μπάγερν απέδειξε πως ήταν απλώς μια κακή παρένθεση.

Παρότι ισοφαρίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ήταν μπροστά με 2-0, οι Βαυαροί έδειξαν από την αρχή ποιος κάνει κουμάντο και με γκολ του Τζόσουα Κίμιχ στα τελευταία λεπτά κατέκτησαν τον πέμπτο τίτλο της χρονιάς και πάνε να ισοφαρίσουν το εκπληκτικό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα του Πεπ (2009) με τα έξι τρόπαια σε μια χρονιά!

Η Μπάγερν μπήκε σαφώς καλύτερη και πιο προετοιμασμένη στην αναμέτρηση. Στο 18ο λεπτό, οι Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της Ντόρτμουντ, με τον Μίλερ να κόβει στα δύο τους Βεστφαλούς, βρίσκοντας τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με τη σειρά του «σέρβιρε» στον Τολισό, γράφοντας το 1-0.

Η Μπάγερν δεν άφησε το πόδι από το γκάζει και 16 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μίλερ να σκοράρει, έπειτα από ασίστ του συνήθη ύποπτου, Αλφόνσο Ντέιβις.

Η Ντόρτμουντ φάνηκε επηρεασμένη από την έκβαση του αγώνα, ωστόσο κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, μείωσε με τον Μπραντ και έστειλε το ματς στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-1 υπέρ της Μπάγερν.

Η Μπορούσια εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και ισοφάρισε μόλις στην πρώτη φάση του παιχνδιού με τον Χάαλαντ να φεύγει στην κόντρα και να πλασάρει με αριστουργηματικό τρόπο ισοφαρίζοντας για τους Βεστφαλούς!

Η Ντόρτμουντ ανέβηκε και άλλο και λίγο έλλειψε να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι, καθώς με μια φάση «καρμπόν» ο Νορβηγός βγήκε ξανά τετ α τετ, ωστόσο ο Νόιερ δεν επέτρεψε και κράτησε το παιχνίδι στα ίσα.

Από εκεί και πέρα η Μπάγερν πήρε ξανά τα ηνία, κράτησε μπάλα και στο 82ο λεπτό ο Τζόσουα Κίμι την έβαλε ξανά μπροστά, γράφοντας και το τελικό 3-2, που της έδωσε το Super Cup της Γερμανίας!