Ενταση σημειώνεται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν οι τελευταίοι τούς έκλεισαν τον δρόμο προς το υπουργείο, κάτι που, όπως φώναζε ο κ. Γιαννάκος, «δεν έχει ξαναγίνει».

Η Ομοσπονδία πραγματοποιεί διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού στα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 10:00 για την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Το σχετικό δελτίο της ΠΟΕΔΥΝ αναφέρει:

«300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».