Τα τουρκικά drones πρωταγωνιστούν στα παιχνίδια πολέμου του σουλτάνου με τον Ερντογάν να λέει πως θα δώσει την αμέριστη στήριξή του στο Αζερμπαϊτζάν και να απαιτεί την αποχώρηση των Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ παρά την έκκληση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Στο πλευρό των Αζέρων και χιλιάδες μισθοφόροι τζιχαντιστές από την Συρία. Η Τουρκία έχει μεταφέρει χιλιάδες μισθοφόρους.

Η αρμενική πλευρά από την άλλη στηρίζεται στους εφέδρους την ώρα που οι πληροφορίες λένε πως ήδη οι νεκροί φτάνουν τους 100.

Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως απέναντι στις αγωνίες των Αρμενίων απαντά με περισσότερο λάδι στην φωτιά. «Η Τουρκία θα παραμείνει στο πλευρό των φίλων και αδελφών του Αζερμπαϊτζάν με όλα τα μέσα και με την καρδιά της» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο σουλτάνος έτσι αγνοεί και την έκκληση  της Μόσχας με απρόβλεπτες τις συνέπειες για την αντίδραση του Πούτιν.

Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό αεροσκάφος

Για εμπλοκή της Τουρκίας στην εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας κάνει λόγο το αρμενικό Υπουργεία Άμυνας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε αρμενικό αεροσκάφος τύπου SU-25.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκε από αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν συνοδεύοντας αεροσκάφη των Αζέρων και τουρκικής κατασκευής drones που βομβάρδιζαν αρμενικές θέσεις.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, ένα από τα τουρκικά F-16 κατέρριψε ένα αρμενικό αεροσκάφος τύπου SU-25 που βρισκόταν εντός αρμενικού εναέριου χώρου.

Ο πιλότος του SU-25 σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεκρός.

Οι Τούρκοι εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο του Καραμπάχ

Έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος προπαγάνδας ο οποίος κινείται παράλληλα.

Δυστυχώς σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο προπαγάνδας έχει εμπλέξει το CNN Turk συγκεκριμένα και την Ελλάδα δημοσιεύοντας φωτογραφίες από το 2017 όπου έγινε μια διήμερη κοινή άσκηση Αρμενίας – Ελλάδας.

Στις διάφορες φωτογραφίες μάλιστα έχει μπει και λεζάντα που λέει ότι η Ελλάδα που κορυφώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο εκπαιδεύει τον αρμενικό στρατό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA