Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερείρα στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Κράσνονταρ μίλησε αρχικά για το πρώτο παιχνίδι και το πλάνο του για τη ρεβάνς«Αρχικά δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα του αντιπάλου. Έχουν τον ίδιο προπονητή τρία χρόνια, και έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Στο πρώτο παιχνίδι ελέγξαμε καλά τον αντίπαλο. Βάλαμε την λογική πάνω από το συναίσθημα. Το πλάνο ήταν καλό, πήγε καλά η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η αποτελεσματικότητα ήταν η διαφορά. Στη ρεβάνς πρέπει να κρατήσουμε τη λογική και όχι το συναίσθημα. Ξέρουμε ότι ένα γκολ μας βάζει σε θέση οδηγού, ωστόσο νομίζω ότι το παιχνίδι θα παιχθεί στο πνευματικό κομμάτι. Πρέπει να έχουμε ηρεμία. Το σημαντικότερο είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής να είναι συγκεντρωμένος στο έργο του. Δε πρέπει να σκεφτόμαστε το αύριο ή το μετά .Για αυτό και είπα για λογική κόντρα στο συναίσθημα. Οι φίλαθλοι μας θα το ζήσουν έντονα, είναι λογικό .Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε την καλύτερη απόφαση. Ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτούμε τη μας έφερε εδώ ως τώρα, και αυτό ξεκίνησε από τα Play off του πρωταθλήματος. Η δουλειά ξεκίνησε από τότε, ίσως και νωρίτερα, και μας έφερε εδώ ως τώρα. Αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το αν μπορεί να υπολογίζει  σε Τσόλακ και Ουαγκέ:  «Το ποδόσφαιρο δεν είναι Playstation, να βάλουμε ένα παίχτη κατευθείαν στα βαθιά. Το έχουμε καταλάβει και από τους μεγαλύτερους προπονητές. Από την άλλη πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα, οπότε είναι στη διάθεση μου. Είναι λίγο δύσκολο να θεωρήσουμε τα παιχνίδια στην Ελλάδα ως τεστ, δεν έχουν καμία σχέση με το επίπεδο των αντιπάλων που αντιμετωπίζουμε. Σίγουρα αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα που έχει ατομική ποιότητα. Είδαμε ότι πάνε στο ένας εναντίον ενός. Ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης θα είναι ομαδικός, και μπροστά και πίσω. Η μεγάλη μας δύναμη έχει να κάνει με το σύνολο, και όχι οι μονάδες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, αν και έχουμε τέτοιες. Εδώ μας έφερε η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία και το ατομικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών βέβαια».

Για το ποιος είναι το φαβορί:  «Νομίζω ότι όταν μιλάμε για δύο ομάδες, είναι σχετικός ο τίτλος του φαβορί. Αν κοιτάξουμε από την άποψη επενδύσεων, ο αντίπαλος είναι ικανός να κάνει μεταγραφές 12 εκατομμυρίων, ή ότι έχουν τον ίδιο προπονητή τρία χρόνια, είναι το φαβορί. Αν κοιτάξεις τη δίψα, το πάθος, και την πίστη είμαστε εμείς. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, ο δικός μας ο στόχος είναι ο ίδιος. Κάτι που είχα πει με την Μπεσίκτας,  είναι ότι δεν είναι όνειρο το Champions League, αλλά στόχος. Εγώ έκανα πρώτος αυτή τη μετάβαση. Από την διοίκηση μου ζητήθηκε να μπούμε σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Έτσι αύριο θα μπορούμε να μιλάμε είτε για κάτι θετικό, είτε για κάτι ιστορικό».

Για τη δήλωση του Ρέμπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα δύο μηνών και έχει πετύχει κάτι απίστευτο: «Αρχικά θέλω να πω ότι όποιος αποφάσισε να φέρει τον Όλαφ πέτυχε διάνα. Είναι χαρά να συνεργάζομαι μαζί του. Είναι και αυτός νεαρός όπως εγώ, έχει φιλοδοξίες θέλει να κατακτήσει πράγματα. Έχουμε φτιάξει μαζί ένα πλάνο, επιλύσαμε κάποια ζητήματα μαζί και θα συμφωνήσω μαζί του, ότι έχουμε κάνει είναι κάτι πάρα πολύ καλό, και θέλω να πω ότι δημιουργεί μια ομάδα που δεν είναι για το παρών αλλά για το μέλλον. Θα χρειαστούμε χρόνο και υπομονή, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Για να βγάζει έσοδα ο σύλλογος και να μπορεί να παράγει ποδοσφαιριστές και να τους δίνει αξία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα μας και να απαλλαγούμε από το FFP και στη συνέχεια να φέρουμε ακόμα καλύτερους ποδοσφαιριστές. Το να έχω έναν τέτοιο αθλητικό διευθυντή είναι κάτι φανταστικό».

Για το αν αναπροσαρμόζει το πλάνο μια ενδεχόμενη πρόκριση, αφού αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα:  «Για να είμαι ειλικρινής, είναι κάτι που δεν έχω σκεφτεί. Μέχρι τώρα σκεφτόμασταν να απαλλαγούμε από το FFP. Είδαμε ότι έπρεπε να κάνουμε πωλήσεις, πλέον είμαστε σε καλό δρόμο .Η ομάδα είχε στόχο να βρίσκεται σε ομίλους και το πέτυχε. Ο δεύτερος στόχος είναι να είμαστε στο Champions League, εγώ τον έθεσα. Μας βοηθάει όλους, ανεβάζει το πρεστίζ, την αξία των ποδοσφαιριστών μας αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι θα έχουμε δύο σημαντικές διοργανώσεις. Σε αυτό θα πρέπει να έχουμε εμπειρία,  θα την χρειαστούμε. Θέλουμε την πρόκριση, να το ζήσουμε αυτό».

Αν επηρεάζουν το πλάνο του οι πιθανές απουσίες της Κράσνονταρ: «Η αλήθεια είναι ότι δε μου αρέσει να σχολιάζω πράγματα που είπαν άλλοι προπονητές ακόμα και αν αφορούν εμένα. Μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Όσο για τις απουσίες, το πιο σημαντικό είναι να πάμε μέχρι τα όρια μας και να τα ξεπεράσουμε. Η προσήλωση αλλά και η συγκέντρωση όλων μας. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός σε πολλά σημεία, ωστόσο το ίδιο ίσχυε και στους προηγούμενους αγώνες που περάσαμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πλάνο και να τα καταφέρουμε. Αυτό δεν αλλάζει από την ενδεκάδα του αντιπάλου, ή την δική μας την ομάδα. Αν αγωνιστούμε π.χ. με δύο επιθετικούς ή ψευτοεννιάρι. Έχουμε πίστη στο πλάνο και 90′ λεπτά μπροστά μας για να εκμεταλλευτούμε όσες ευκαιρίες μας δοθούν και να περάσουμε».