Από το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι, και από το Παγκράτι μέχρι την Κυψέλη, νεαροί ο ένας δίπλα στον άλλον, συνωστίζονται σε πλατείες και ανέμελοι πίνουν το ποτό τους, σαν να μην υπάρχει κοροναϊός.

Οι πλατείες Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και Βαρνάβα στο Παγκράτι, έχουν γίνει τα νέα υπαίθρια μπαρ του συνωστισμού. Παρόμοιες εικόνες και στο Μοναστηράκι με τους νέους να σπεύδουν να αγοράσουν το αλκοόλ της βραδιάς πριν από τα μεσάνυχτα.

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, με την κοσμοσυρροή να θυμίζει προ κοροναϊού εποχές. Οι εικόνες αποκαρδιωτικές στα μπαρ της συμπρωτεύουσας, όπου δεν φαίνεται να τηρείται κανένα απολύτως μέτρο για την αποφυγή της μετάδοσης του φονικού ιού.

Τραπέζια κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο και νέοι να συνωστίζονται με ποτά και δυνατή μουσική σε τέτοιο βαθμό, που με δυσκολία μπορούσε κάποιος να διασχίσει τον πεζόδρομο, αφού τα σταντ και οι ορθοί θαμώνες ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού για άλλη μια μέρα και στα λεωφορεία. Επιβάτες σχεδόν αγκαλιασμένοι, προσπαθούν να πάνε στον προορισμό τους, με μόνο μέτρο προφύλαξης την μάσκα τους, αφού για αποστάσεις ούτε λόγος.

Την ίδια ώρα, αν και οι οδηγοί λεωφορείου δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, αν η θέση τους διαθέτει πλεξιγκλάς, οι οδηγοί ταξί αναρωτιούνται γιατί εκείνοι τηρούν το μέτρο ασφαλείας.

Διανύοντας την περίοδο με την υψηλότερη έξαρση κρουσμάτων, η τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, κάτι που στην πράξη αποδεικνύεται πολύ δύσκολο.