Πήρε… σβάρνα και πάλι τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης ο Αχιλλέας. Ξεκίνησε να μιλάει το πρωί και σταμάτησε το μεσημέρι. Παραλήρημα κανονικά. Από εκείνα που ο Μπέος συνηθίζει. Πάντα στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης το κάνει βεβαίως – βεβαίως. Στα φιλόξενα ερτζιανά της συμπρωτεύουσας βγαίνει και μιλάει.

Και τι δεν είπε πάλι ο Δήμαρχος. Ο οποίος, ειρήσθω εν παραδώ, μία εβδoμάδα νωρίτερα απειλούσε πως θα παρατήσει τον Βόλο ώστε να κάνει μηνύσεις σε διαιτητές. Ήρθε η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και τα πήρε όλα πίσω. Δεν είναι η πρώτη φορά που άλλα λέει την Κυριακή και άλλα τη Δευτέρα. Αφού βρίσκει και τα κάνει, γούστο του και καπέλο του.

Πάνω στο παραλήρημά του ο Αχιλλέας είπε και πράγματα που μάλλον του ξέφυγαν. Ξέρετε πως είναι ο Δήμαρχος. Ξεκινάει και δεν σταματάει. Δεν καταλαβαίνει, μπαίνει σε έναν δικό του κόσμο και «πυροβολεί». Μιλώντας για το ματς του Βόλου με τον ΠΑΟΚ και το τελικό 0-0, ο Μπέος είπε πως δεν τον πήρε κανένας τηλέφωνο από τον ΠΑΟΚ πριν από το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ανέφερε κατά λέξη: «Προς τιμήν τους δεν πήραν τηλέφωνο από τον ΠΑΟΚ να ζητήσουν το οτιδήποτε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι που δείχνεις ότι είσαι φίλος και πορεύεσαι μαζί. Το έκαναν πολλοί αυτό και χάθηκαν από το προσκήνιο. Εγώ είμαι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο και βγάζω ομάδες στην Ευρώπη και παίκτες που έπαιξαν στις εθνικές ομάδες».

Και τα ερωτήματα, φυσικά, που γεννιούνται είναι πολλά. Για ποιον λόγο περίμενε τηλέφωνο από τον ΠΑΟΚ; Πόσες φορές στο παρελθόν τον πήραν τηλέφωνο από τον ΠΑΟΚ; Και τι του είπαν σε εκείνα τα τηλεφωνήματα; Τον ρώτησαν πως είναι ο καιρός στον Βόλο και αν πρέπει να ταξιδέψουν με πούλμαν ή με αεροπλάνο; Μήπως τον ρώτησαν σε ποιο ξενοδοχείο να μείνουν; Που να φάνε; Που να περπατήσουν για να χαλαρώσουν πριν το ματς;

Τι είδους επικοινωνία θα μπορούσε να προκύψει μεταξύ των διοικήσεων δύο ομάδων παραμονές του μεταξύ τους αγώνα; Ο Αχιλλέας μίλησε σαν να περίμενε ένα τηλέφωνο από τη Θεσσαλονίκη και αυτό να μη χτύπησε ποτέ. Τι περίμενε να ακούσει και τελικά δεν του έγινε η… χάρη;

Μήπως για την οργάνωση που υπάρχει στο κλαμπ του ΠΑΟΚ για την οποία μίλησε για περίπου ένα πεντάλεπτο ο Μπέος; Εκείνο το πεντάλεπτο του… Ιβάν το οποίο αφιερώνει πάντα στον καλό του φίλο ο ισχυρός άνδρας του Βόλου. Λόγω της φιλίας τους.

Από εκεί προκύπτει και η θέληση για ένα τηλέφωνο που ποτέ δεν χτύπησε. Και έμεινε το 0-0 μέχρι το φινάλε. Συμβαίνουν κι αυτά μερικές φορές.