Σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, εκτός από τους τέσσερις βαθμούς που πέταξε στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Βόλο, έχασε και την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Οι Ασπρόμαυροι, με τα δύο τέρματα που σημείωσαν, έφτασαν σε αρνητικό ρεκόρ 15ετίας, παρότι στις τρεις αναμετρήσεις είχαν 46 τελικές προσπάθειες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει στο νέο πρωτάθλημα πολλές δυσκολίες απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστά, και αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, στο οποίο καλείται να βρει τις λύσεις ο Αμπέλ Φερέιρα.

Βέβαια, στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα και ίσως αυτό να έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Την τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν δύο τέρματα στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος ήταν τη σεζόν 2005-06.

Ο ΠΑΟΚ, με προπονητή τον Νίκο Καραγεωργίου, ηττήθηκε με 1-0 στην Ξάνθη, έμεινε στο 2-2 στην Τούμπα με τον Ατρόμητο και στο 0-0 με τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» στάδιο.

Η καλύτερη επιθετική επίδοση των τριών πρώτων αγωνιστικών ήταν τη σεζόν 2014-15, όταν είχε σκοράρει οκτώ φορές.

Παρότι στην πρεμιέρα είχε μείνει στο 1-1 με την Καλλονή εντός έδρας, στη συνέχεια νίκησε με 4-0 εκτός έδρας τον Πλατανιά και τη Νίκη Βόλου στην Τούμπα με 3-0.