Τη συντηρητικό νομικό Έιμι Μπάρετ όρισε ο Ντόναλντ Τραμπ για να καλύψει τη θέση της εκλιπούσας Ρουθ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για να εγκριθεί ο διορισμός της από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν την πλειοψηφία.

Οι Δημοκρατικοί θεωρούν την Μπάρετ απειλή για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις μειονότητες.

Από τον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το όνομα της εκλεκτής του για τη διαδοχή της εκλιπούσας Ρουθ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η 48χρονη Καθολική Έιμι Μπάρετ, μητέρα επτά παιδιών, είναι γνωστή για τις συντηρητικές της απόψεις σε θρησκευτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο Τραμπ προσβλέπει σε μια «ταχεία» έγκριση της υποψηφιότητας Μπάρετ από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν την πλειοψηφία. Αν τα καταφέρει θα δώσει στους συντηρητικούς μια επιβλητική πλειοψηφία 6-3 στο Δικαστήριο. Οι Δημοκρατικοί θέλουν να γίνει ο διορισμός της μετά τις προεδρικές εκλογές, για να ακουστεί όπως λένε η φωνή των Αμερικανών.

Η επιλογή της Μπάρετ δίχασε τους Αμερικανούς που συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο και το Λευκό Οίκο.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Πενσιλβάνια, ο προεδρος Τραμπ προανήγγειλε για μία ακόμη φορά προεκλογικό χάος και νοθεία.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν, την ίδια ώρα απηύθυνε έκκληση ενότητας. Το πρώτο από τα τρία συνολικά ντιμπέιτ ανάμεσα στον Τραμπ και το Μπάιντεν θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA