Την καταδίκη του για τις συλλήψεις μελών και βουλευτών του HDP εκφράζει το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για ακόμα μια αποτρόπαια πράξη δίωξης των πολιτικών του αντιπάλων από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αποτρόπαια πράξη δίωξης

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζει:

«Οι συλλήψεις μελών και βουλευτών του HDP για τις διαμαρτυρίες που είχαν πραγματοποιηθεί το 2014 συνιστούν μια ακόμα αποτρόπαια πράξη δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Ερντογάν.

Δυστυχώς η δημοκρατία και η πολιτική ελευθερία στην Τουρκία είναι καιρό τώρα στο στόχαστρο του αυταρχισμού του καθεστώτος του Τούρκου Προέδρου.

Ως ΜέΡΑ25 που συνιστά ενεργό μέρος του DiEM25 και του Progressive International, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο HDP αλλά και σε όλους τους Τούρκους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες -μεταξύ των οποίων και στους συντρόφους μας στο DiEM25 Τουρκίας- που με κίνδυνο ακόμα και της ίδιας τους της ζωής μάχονται ενάντια στην ανελευθερία και τον αυταρχισμό του καθεστώτος.

Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους προσπάθησαν να διαδηλώσουν το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα για το συγκεκριμένο περιστατικό και έγιναν δέκτες απρόκλητης, ωμής αστυνομικής βίας».