Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές σε έναν ακόμα αγώνα τους Ματιέ Βαλμπουενά, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν, επικράτησαν στο Καραϊσκάκη του Παναιτωλικού με 2-0 για την 3η αγωνιστική και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πέρασε ως αλλαγή λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και στο 48’ έφτιαξε το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0. Ο Ραντζέλοβιτς μετά τη μαγική μπαλιά του Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί από κοντά εκτέλεσε τον Κνετ για το 1-0.

Στο 86’ ανέλαβε δράση ο Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έκλεψε την μπάλα, βγήκε τετ α τετ, «έσπασε» την μπάλα στον Καφού και αυτός έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας.

Μεγάλη εμφάνιση και από τον Σα, που στο 14’ είπε «όχι» στον Μάζουρεκ και το μηδέν στην εστία του.  Ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία για ένα ακόμα παιχνίδι, αφού τη φετινή σεζόν δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ. Σε τέσσερα ματς που έχει δώσει έχει μηδέν παθητικό, γεγονός που κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τους το ματς με τον Παναιτωλικό και στρέφουν το βλέμμα τους στο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Ομόνοια στην Κύπρο για τα πλέι οφ του Champions League. Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα οι Πειραιώτες πηγαίνουν στην Κύπρο για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ομόνοια. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος ξεκίνησε τους Πειραιώτες με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Μπρούνο, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Εμβιλά και Καμαρά, με τους Ραντζέλοβιτς και Μασούρα στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ στην επίθεση ήταν οι Κάιπερς και Ελ Αραμπί.

Από την άλλη ο Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με τους Κνετ, Βάντερσον, Καρασαλίδη, Νάλτσιο, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Τζανακάκη, Τσιγγάρα, Ντίαζ, Ματσόλα και Μάζουρεκ.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να βρει τα κενά στην άμυνα του Παναιτωλικού. Οι Ερυθρόλευκοι με play maker τον Καμαρά και παιχνίδι από τα άκρα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους. Στο 12’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Κνετ. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε ωραία κίνηση, βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο του Αυστριακού κίπερ.

Στο 14’ ήταν σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει, αλλά ο Ζοσέ Σα απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο σπουδαίος τερματοφύλακας είναι. Ο Ματσόλα έμεινε όρθιος, έδωσε πάσα στον Μάζουρεκ, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Ζα, σούταρε, αλλά ο Πορτογάλος απέκρουσε.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στους Πειραιώτες. Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα του Παναιτωλικού. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασαν κατακόρυφα την πίεσή τους και τρεις δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Ευκαιρίες με Μασούρα, Ελ Αραμπί και Χολέμπας

Στο 40’ ο Ελ Αραμπί μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κνετ. Στο 43’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά – δυναμίτη προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ.Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Χολέμπας προσπάθησε να σκοράρει με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κνετ.

Μέσα ο Βαλμπουενά, γκολ ο Ελ Αραμπί

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Βαλμπουενά στη θέση του Κάιπερς. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να δείξει την κλάση του και να δώσει την ώθηση που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός.

Στο 48’ ο Ματιέ είδε την κίνηση του Ραντζέλοβιτς από δεξιά, του έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο 23χρονος εξτρέμ έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί από κοντά εκτέλεσε τον Κνετ για το 1-0. Τρομερή η μπαλιά του Βαλμπουενά, που άνοιξε στα δύο την άμυνα του Παναιτωλικού και εξαιρετικό τελείωμα από τον Μαροκινό στράικερ για το 1-0.

Στο 55’ ο Ελ Αραμπί άγγιξε το 2-0.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εμβιλά έδωσε ωραία στον Μαροκινό, αυτός σούταρε με τη μία μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 62’ μετά από νέο κόρνερ, ο Εμβιλά στόπαρε μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε ωραίο κοντρόλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κνετ.

Στο 65’ ο Μαρτίνς έκανε δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Μπουχαλάκη αντί του Μασούρα, ενώ στο 70’ ο Πορτογάλος έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Χάβος έβαλε Μεντίνα αντί Βάντερσον και Αριγίμπι αντί Τσιγγάρα.  Στο 77’ ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε νέα διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Καφού και Ραφίνια αντί των Εμβιλά και Ρατζέλοβιτς.

Χασάν, Καφού και… 2-0!

Ο,τι δεν κατάφεραν οι Ελ Αραμπί και Εμβιλά, το έκανε ο Καφού στο 86’. Ένα γκολ, που είχε την υπογραφή του Χασάν. Ο Αιγύπτιος στράικερ έκλεψε την μπάλα από τον Μεντίνα, βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ, «έσπασε» την μπάλα στον Καφού και αυτός σε κενή εστία έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας.